Newsflash
Cultură

Recomandare: 5 jocuri video inspirate din industria farma și medicină

de Florentina Ionescu - mar. 12 2021
Recomandare: 5 jocuri video inspirate din industria farma și medicină

Pentru pasionații de jocuri video inspirate din „realitatea medicală”, am făcut o selecție de cinci titluri.

Dacă vreți să vă jucați în weekend de-a chirurgul sau de-a industria farma, puteți alege din jocurile de mai jos: 

project hospital jocuri inspirate din medicina

Surgeon Simulator (din 2013)

Protagonistul jocului este un chirurg pe nume Nigel Burke, care are un stagiu la un spital fictiv, undeva în Marea Britanie, în 1987.

El face diverse operații, la început pe un pacient pe nume Bob, iar mai apoi îl operează pe Bob în interiorul unei stații spațiale care orbitează în jurul Pământului. Apoi, el este contactat de o rasă de extratereștri și ajunge să îl opereze pe unul dintre ei. Surgeon Simulator 2 a fost lansat în august 2020.

Plague Inc: Evolved

Este un joc de strategie în timp real. În esență, ideea jocului este că jucătorul controlează o boală care a infectat pacientul zero. Jucătorul trebuie să infecteze și să ucidă întreaga populație a lumii prin răspândirea bolii și adaptându-se la diferite medii.

Jucătorul este contracronometru și trebuie să termine jocul înainte ca oamenii, adică oponenții, să dezvolte un leac pentru boală.

Big Pharma

În „Big Pharma”, jucătorul are rolul unui manager al unei companii farmaceutice, producând medicamente pe bază de prescripție medicală din anumite materii prime. Acestea au efecte pozitive (de tipul „reduc tusea”) și efecte negative (de tipul „induc insomnie”).

Materialele folosite în joc pot fi combinate laolaltă cu beneficiile pozitive sau negative pentru a crea medicamente mai puternice. Obiectivul este de a combina și prepara substanțele pentru a obține medicamente care au efecte pozitive cât mai apropiate de concentrația maximă posibilă, în timp ce sunt eliminate efectele adverse.

Project Hospital

Este un joc de simulare a unei afaceri. Jucătorii au taskuri legate de construirea și controlarea unui spital, precum și legate de vindecarea bolilor pacienților. Jocul are trei tutuoriale, fiecare dintre ele învățându-l pe jucător cum se joacă „Project Hospital”.

Taskurile includ: angajarea staffului din spital și construirea unui spital. Jucătorii trebuie să construiască fundația, saloanele și alte structuri din clădirea spitalului. În plus, jucătorii trebuie să se asigure că diagnosticul pacienților este corect.

Two Point Hospital

Jucătorii au obiectivul de a construi și de a gestiona un imperiu de spitale, cu scopul de a vindeca bolile fictive și amuzante ale pacienților. Pentru dezvoltatorii acestui joc, umorul a fost foarte important. Jucătorii preiau rolul unui manager de spotal care are scopul de a construi și de a menține funcțional un spital. Printre sarcinile jucătorului se află și construirea saloanelor și camerelor și a altor facilități care satisfac nevoile (cum ar fi foamea și setea) pacienților și personalului din spital (de exemplu, toalete, camere pentru angajații spitalului, birourile de la recepție etc.). Jucătorul poate gestiona mai multe spitale, fiecare cu propriile sale obiective.


Notă autor:

Surse:
https://en.wikipedia.org/wiki/Surgeon_Simulator
https://en.wikipedia.org/wiki/Plague_Inc:_Evolved
https://en.wikipedia.org/wiki/Big_Pharma_(video_game)
https://en.wikipedia.org/wiki/Project_Hospital
https://en.wikipedia.org/wiki/Two_Point_Hospital

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe