Newsflash
ACTUALITATE Știri

Rafila: Vom compara numărul de decese înregistrate în spitale de urgenţă diferite

de Magdalena Tănăsescu - apr. 12 2024
Rafila: Vom compara numărul de decese înregistrate în spitale de urgenţă diferite

În perioada imediat următoare va fi realizată o statistică, care urmărește să identifice dacă la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” sau în alte unităţi de urgenţă s-au înregistrat decese pe intervale scurte de timp.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a participat vineri, 12 aprilie, la o conferinţă pe teme medicale.

„O să facem şi o statistică să vedem dacă au existat acolo sau la alte spitale şi acumulări de cazuri, adică de decese pe perioade mai scurte de timp. Eu, fără să fiu specialist în Terapie Intensivă, pot să vă spun că şi în pandemie şi în cazul sezoanelor de viroze respiratorii există anumite săptămâni când, la nivel naţional, se înregistrează un număr mai mare de decese, dar o să vedem la acest spital şi putem eventual comparativ să vedem cu alte spitale de urgenţă, că trebuie să compari acelaşi tip de spital”, a spus Rafila, citat de Agerpres.

Potrivit oficialului, corpul de control al Ministerului Sănătăţii şi un reprezentant al Colegiului Medicilor se află deja la Spitalul „Sfântul Pantelimon”.

De asemenea, poliţiştii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei efectuează, vineri, audieri în cazul deceselor de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe