Newsflash
Știri

Purple Day: informații de prim ajutor, în stațiile unei linii de autobuz din Timișoara

de Florentina Ionescu - mar. 27 2023
Purple Day: informații de prim ajutor, în stațiile unei linii de autobuz din Timișoara

Bogdan Munteanu, autorul unui microroman al cărui personaj principal suferă de epilepsie, se implică într-un proiect dedicat creșterii gradului de conștientizare asupra epilepsiei.

„O criză de epilepsie poate avea loc oriunde. Chiar și aici. Am pus acest mesaj și câteva informații de prim ajutor în stațiile de bus de pe linia E2 din Timișoara”, a postat scriitorul Bogdan Munteanu pe o rețea socială, ieri, de Purple Day (sau Ziua Mov, un eveniment la nivel mondial destinat conștientizării epilepsiei). 

Click pe galeria foto pentru mai multe imagini! 


Galerie imagini (8)

Mesajele informative au fost scrise și în parcuri, pentru a putea fi citite de copii și de părinți. 

Purple Day 2023: Campanie anti-stigmă dedicată persoanelor cu epilepsie 

„Unii [copii] erau super curioși, îndată ce terminam treaba și ne îndepărtam, săreau ca la v-ați ascunselea din ascunzători, să citească. Câțiva părinți mai îngrijorați strigau copii, haideți, ce tot faceți acolo, dar ei citeau în continuare, iar asta ne-a cam emoționat”, a adăugat acesta. 

De Purple Day, ziua luptei împotriva epilepsiei, scriitorul a fost ajutat pentru a scrie mesaje cu informații utile, referitoare la ce pot face oamenii obișnuiți și trecătorii atunci când sunt martorii unei crize epileptice. (foto)

criza de epilepsie2

„#locdeprimajutor e una dintre acțiunile proiectului „Semn de prim ajutor”, realizat cu sprijinul unei burse de creație artistică Energie!, acordate de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte, în cadrul Programului cultural național «Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023»”, a adăugat Bogdan Munteanu. 

„Semnul de prim ajutor”, dovadă de empatie 

criza de epilepsie

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe