Newsflash
Știri

Propuneri pentru optimizarea domeniului transfuzional

de Dr. Laura Davidescu - sept. 23 2022
Propuneri pentru optimizarea domeniului transfuzional

Rezerva de sânge este o problemă presantă a sistemului de sănătate, de aceea autorităţi, asociaţii de pacienţi și organizaţii profesionale ale medicilor, au lansat,recent, un document de poziţie.

sangeRezerva de sânge este o problemă presantă a sistemului de sănătate din România, motiv pentru care autorităţi, asociaţii de pacienţi și organizaţii profesionale ale medicilor, reunite în coaliţia „Unitatea de Sânge”, au lansat, la 14 septembrie, un document de poziţie.

La dezbaterea acestuia, prof. dr. Daniel Coriu, președintele Societăţii Române de Hematologie, a venit cu propunerea reînfiinţării specialităţii medicale de Transfuziologie și terapie celulară, în vederea pregătirii unei noi generaţii de profesioniști care să îmbunătăţească funcţionarea reţelei naţionale de transfuzii.

Dr. Aurel Marc Andrei Rosin, președintele Societăţii de Medicină Transfuzională „Karl Landsteiner”, a atras atenţia asupra faptului că, „la acest moment, România nu poate oferi cel mai sigur sânge cu putinţă dintre ţările Uniunii Europene”, întrucât sunt tehnologii pe care nu le utilizăm, deoarece Legea transfuziilor nu este încă pusă în aplicare.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, a menţionat că România nu are o fabrică de produse de sânge, fiind nevoită să le importe, iar înfiinţarea unei asemenea unităţi ar trebui să facă parte din strategia Ministerului Sănătăţii.

Puteţi afla mai multe despre activitatea și proiectele coaliţiei pe site-ul www.unitatedesange.ro

Citiți și: Cluj: UBB organizează o nouă ediţie a campaniei de donare de sânge

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe