Newsflash
Știri

Program de îngrijiri la domiciliul copiilor cu cancer

de L. Budin - aug. 26 2022
Program de îngrijiri la domiciliul copiilor cu cancer

Asociaţia Dăruieşte Aripi (ADA), în parteneriat cu Institutul Oncologic București, lansează tratamentele la domiciliul copiilor cu cancer în Bucureşti şi în şase judeţe din Muntenia.

Programul de îngrijiri de proximitate al ADA este gratuit pentru copii şi familiile lor şi este susţinut prin campanii de strângere de fonduri. Se va desfășura în București și în județele Ilfov, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa şi Ialomiţa.

ada-cancer
Sursă foto: Facebook Dăruiește Aripi

 

Deplasarea echipelor medicale la domiciliu îi scuteşte pe micii pacienţi să facă nenumărate drumuri la spital, unele chiar de sute de kilometri, pentru a primi tratament, se arată într-un comunicat al organizaţiei, preluat de Agerpres.

În prima etapă, circa 100 de copii vor beneficia de aceste servicii. Echipa medicală va fi formată din patru medici şi 10 asistente de la secţia pediatrică a Institutului Oncologic Bucureşti (IOB), iar selecţia cazurilor se va face în funcţie de criterii de prioritate medicale şi sociale, precum nevoia de paliaţie, caracterul nedeplasabil al pacientului, rezultatele anchetelor sociale.

Ne ducem acolo unde doare mai tare. Visul nostru este ca toţi copiii bolnavi din România să primească tratamente neîntrerupte atât la spital, cât şi la ei acasă. Am început în Dobrogea, continuăm cu Muntenia şi ne-am propus să acoperim toată ţara în următorii cinci ani”, a declarat Alina Pătrăhău, preşedintele ADA.

Programul este construit pe baza modelului lansat de Dăruieşte Aripi la Constanţa, în 2018, şi aduce un element de noutate prin digitalizarea întregului proces. Platforma Dara este soluţia online care va integra dosarele medicale ale copiilor şi care facilitează îngrijirea lor atât la spital, cât şi acasă.

Suntem încrezători că prin acest parteneriat vom reuşi să oferim copiilor o parte din îngrijirea de care au nevoie şi pot beneficia la domiciliu, într-un mediu cunoscut lor, în care să se simtă apropiaţi de lucrurile familiare şi de persoane dragi lor. Pe lângă starea de confort de care sunt convins că vor beneficia, respectarea calităţii actului medical este o prioritate, iar implicarea personalului din Secţia de Oncologie Pediatrică din cadrul IOB reprezintă o garanţie pentru un tratament adecvat”, a subliniat dr. Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic din Bucureşti.

Novartis anunță decesul a doi copii tratați cu Zolgensma

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe