Newsflash
Diverse

Maratonul Nisipului va avea loc la finalul acestei luni, pe o plajă din Constanța

de Florentina Ionescu - apr. 26 2023
Maratonul Nisipului va avea loc la finalul acestei luni, pe o plajă din Constanța

Anul acesta, Maratonul Nisipului INFINITRUN are o nouă locație de start: plaja Zoom Beach din Constanța.

Maratonul Nisipului revine și în acest an cu o nouă ediție, numită INFINITRUN, care va avea loc în 29 aprilie 2023.

Locul de start pentru evenimentul sportiv de anul acesta va fi plaja Zoom Beach.

Participanții vor avea parte de patru curse competitive: maraton (42 km), semimaraton (21 km), cros (10 km), cursa populară (5 km), precum și două curse destinate copiilor, Family Run și cursa specială „Campionii Școlii”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Citiți și: Ce obiective au românii când se apucă de sport 

1

Ridicarea kiturilor de concurs pentru toate cursele va avea loc în zilele de joi (27 aprilie) și vineri (28 aprilie), între orele 10:00 și 21:00, în Vivo! Constanța – zona Food Court.

Cursele competitive vor avea startul la ora 10:00, cursa „Family Run” începe la ora 11:00, iar cursa „Campionii Școlii” este programată pentru ora 12:00.

În ceea ce privește distanțele de alergat pentru „Campionii Școlii”, acestea sunt următoarele: pentru categoria de vârstă 5-6 ani, distanța este de 200 de metri, pentru 7-8 ani, distanța este de 300 de metri, pentru 9-10 ani, distanța este de 400 de metri, pentru 11-12 ani, distanța este de 600 de metri, iar pentru 13-15 ani, distanța este de 800 de metri. 

2

Sprijin pentru copiii bolnavi de cancer

Cursa „Campionii Școlii” este o competiție individuală, organizată pe categorii de vârstă, prin care ne propunem să relansăm sportul la nivel de școală primară și gimnazială și să dezvoltăm spiritul competițional, precum și obiceiul copiilor de a participa la astfel de competiții sportive.

Scopul este, de asemenea, de a dota școlile participante cu materiale sportive prin rambursarea a 20 de lei din contribuția de participare de 40 de lei.

Diferența este alocată pentru cheltuielile organizatorice (număr de concurs, tricou personalizat, medalie finisher și chip electronic de cronometraj pentru fiecare participant).

Prima școală care va avea cei mai mulți participanți în cursă (copii care vor lua startul) va fi premiată cu articole sportive din suma colectată.

Cursa „Family Run” este o cursă în echipă, cu 2-5 membri, care se va desfășura pe distanța de aproximativ 1 km și a cărei contribuție de participare de 40 de lei/participant este destinată să sprijine proiectul „Circuitul Încrederii și Speranței”. 

3

Acesta presupune ca echipe mixte ale Asociației „Dăruiește Aripi” și personalul medical specializat al secției de onco-hematologie pediatrică de la Constanța să se deplaseze la domiciliul copiilor cu boli cronice grave din Dobrogea pentru procedurile care se pot efectua acasă în aceleași condiții sau chiar mai bune decât cele din spital.

Înscrieri până pe 28 aprilie pentru un eveniment sportiv unic

Înscrierile la curse se mai pot face doar în Vivo! Constanța, până cel târziu în data de 28 aprilie sau până la completarea numărului maxim de locuri disponibile. În ziua competitiei nu se vor face înregistrări în zona de start, spun organziatorii. 

4

Maratonul Nisipului 2023 INFINITRUN este un eveniment sportiv important pentru Constanța și regiunea Dobrogea, care încurajează practicarea sportului și dezvoltarea unui stil de viață sănătos. Sunteți așteptați să fiți alergați în 29 aprilie pe plajă și să luați parte, împreună cu familia și prietenii, la cursele organizate în cadrul acestui maraton.

„Ediția a opta a acestui eveniment sportiv va fi una specială, cu patru curse competitive și două curse speciale care vor încuraja practicarea sportului și dezvoltarea unui stil de viață sănătos pentru toți participanții. Ne-am propus să facem din Maratonul Nisipului un eveniment de referință pentru Constanța și regiunea Dobrogea, iar anul acesta vom continua tradiția cu un program bogat în activități sportive. Cursa «Campionii Școlii» este o oportunitate unică de a încuraja copiii să își dezvolte spiritul competițional și de a promova sportul în rândul școlarilor din zona noastră. Totodată, cursa «Family Run» va fi o ocazie deosebită pentru toți cei care doresc să se implice într-o cauză nobilă, sprijinind proiectul «Circuitul Încrederii și Speranței» al Asociației «Dăruiește Aripi»”, a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive SanaSport, organizatorul evenimentului.

5

Potrivit acestuia, numărul de înscrieri este în creștere.

„Vă asigurăm că am pregătit totul pentru a oferi participanților o experiență unică de alergare, plină de energie, soare și zâmbete. Suntem bucuroși să vedem că numărul de înscrieri este în creștere și ne dorim să creăm o comunitate puternică și unită în jurul acestui eveniment sportiv. Îi încurajăm pe toți cei interesați să se înscrie și să se alăture evenimentului nostru pe 29 aprilie”, a mai spus Daniel Antonaru.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe