Newsflash
Știri

Copiii cu cancer şi leucemie nu vor mai fi nevoiți să abandoneze școala

de Dorina Novac - aug. 19 2022
Copiii cu cancer şi leucemie nu vor mai fi nevoiți să abandoneze școala

FABC are în evidențele ei, prin asociațiile membre, Asociatia Bolnavilor de Cancer Brașov, Asociatia PAVEL București și Asociația IPCC Tg. Mureș, peste 285 copii cu cancer si leucemie, și 12 copii refugiați din Ucraina.

În acest an, după 4 ani de pauză, vor fi distribuite peste 297 de ghiozdane echipate, după următorul program:

  •  Brașov - 19.08.2022 și până încep cursurile școlare, ABC la sediul din B-dul 15 Noiembrie nr.43, sc. B, ap.6, Brașov;
  •  București - începând cu 01.09.2022, la Centrul PAVEL din incinta IOB, - 169 copii;
  •  Tg. Mureș – Începând cu 16.08.2022 și până încep cursurile școlare, la sediul Asociației ,,Împreună pentru copii cu cancer”- IPCC, str. Ionel Giurchi, Nr. 35, și spitalul de pediatrie Tg. Mureș 49 copii.

FABC

În acest an, Asociatia Bolnavilor de Cancer-ABC-din Brașov, a elaborat si implementat acest proiect cu sprijinul FABC.

„297 de copii vor frecventa diverse forme de învățământ în anul școlar 2022-2023. Datorită faptului că în nici unul din spitalele/secțiile de oncologie/hematologie din județele țării nu există posibilitatea de tratare a acestor copii, este nevoie de deplasarea periodică la unul din centrele din țară unde pot fi tratați (Tg. Mureș, București, Cluj, Iași, etc.). Copii care au vârste cuprinse între 4 şi 18 ani, sunt înscriși şi frecventează una din formele de învățământ, curs de zi”, se arată într-un comunicat.

Majoritatea părinților acestor copii au fost nevoiți să renunțe la locul de muncă pentru a-i însoți şi a-i supraveghea în unitățile spitalicești, unde pot beneficia de tratament, cât şi în perioada post-tratament, devenind îngrijitori permanenți.

„La început de an școlar toate aceste familii trebuie să facă un efort financiar considerabil pentru a le procura copiilor cele necesare noului an de învățământ. Unii dintre copii, au fost nevoiți să întrerupă frecventarea cursurilor până la încheierea tratamentului periodic, care a dus la înregistrarea unui număr mare de absențe şi amânarea anului școlar”, se mai arată în comunicat.

FABC şi-a propus, prin asociațiile membre amintite, să sprijine copiii pacienți de oncologie/hematologie şi familiile acestora oferindu-le rechizitele (preșcolari, elevi clasele I –XII) necesare pentru un nou an școlar, 2022-2023, dar și părinții acestora prin consiliere psihologică, consiliere nutrițională, informații medicale și navigarea acestora prin sistemul medical din România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe