Newsflash
ACTUALITATE Știri

Prof. dr. Leonard Azamfirei crede că noul Spital Universitar al UMFST ar putea fi inaugurat în 2025

de Florentina Ionescu - dec. 15 2023
Prof. dr. Leonard Azamfirei crede că noul Spital Universitar al UMFST ar putea fi inaugurat în 2025

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, spune că acest obiectiv ar putea fi atins în 2025.

Prof. dr. Leonard Azamfirei a declarat, joi 14 decembrie, în cadrul Galei UMFST, că licitaţia pentru proiectarea şi execuţia noului spital universitar a fost finalizată, urmând să fie anunţat câştigătorul. El a mai spus că acest obiectiv ar putea fi inaugurat în a doua parte a anului 2025, scrie AGERPRES

„Despre spitalul universitar, vă pot spune că am finalizat licitaţia, una dintre cele mai complexe proceduri derulate până acum de universitate, vom finaliza desemnarea câştigătorului în zilele următoare şi vom semna contractul de proiectare şi execuţie care va avea o durată totală de sub doi ani. Fără a fi o promisiune, pentru că depindem şi de alte variabile, mi-ar plăcea – şi este posibil – ca la Zilele UMFST din 2025 să inaugurăm noul Spital universitar”, a arătat dr. Leonard Azamfirei, în timpul prezentării Raportului Rectorului UMFST Târgu Mureş. 

Potrivit AGERPRES, încă de anul trecut profesorul Azamfirei credea că în 2023 „vom intra în competiţie cu celelalte unităţi sanitare pentru a încerca să câştigăm două proiecte PNRR legate de spitalul universităţii”: 

„Am făcut-o şi am şi câştigat o finanţare totală nerambursabilă de 11,75 milioane de euro pentru ambulatoriul viitorului spital universitar şi pentru o parte din echipamentele necesare sălilor de operaţii, laboratorului şi terapiei intensive din acest spital”. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe