Newsflash
ACTUALITATE Știri

Prof. dr. doc. Dumitru Dumitrașcu, premiat al Academiei Române, a împlinit 95 de ani

de Magdalena Tănăsescu - mar. 18 2024
Prof. dr. doc. Dumitru Dumitrașcu, premiat al Academiei Române, a împlinit 95 de ani

Conducerea și corpul academic al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca i-au urat „La mulți ani!” prof. dr. doc. Dumitru Dumitrașcu, cu ocazia împlinirii vârstei de 95 de ani.

Prof. dr. doc. Dumitru Dumitraşcu a absolvit Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca și a condus Clinica Medicală III între anii 1976-1994.

 

„Lucrările sale constituie priorităţi în domeniile fiziopatologiei digestive, hepatitelor cronice, gastroenterologiei preventive. Cărţile profesorului Dumitraşcu au abordat teme de pionierat, precum sindromul de malabsorbţie, intoleranţele şi agresiunile alimentare, gastroenterologia preventivă, recuperarea bolnavilor digestivi, gastritele cronice, patologia funcţională digestivă, patologia biliară etc. A introdus primele cursuri de metodologia cercetării, într-o perioadă când această materie nu se studia”, a afirmat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Hațieganu”, într-o postare pe o rețea de socializare.

 

Cărţile prof. dr. doc. Dumitru Dumitraşcu au primit de trei ori premiul Academiei Române. 

 

„Gândurile sale au fost cuprinse în cartea Medicina între miracol şi dezamăgire (două ediţii), care a avut un mare impact în lumea medicală prin originalitatea şi frumuseţea eseurilor inserate în volum. Îi mulțumim domnului profesor pentru profesionalism, dedicație și angajament”, a mai spus prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe