Newsflash
Imagine campanie proprie
Hi-tech & Gadgets

Proceduri medicale ghidate de la distanţă cu un joystick

de Dr. Diana Andronache - apr. 29 2022
Proceduri medicale ghidate de la distanţă cu un joystick

Un grup de ingineri a dezvoltat un sistem telerobotic care ar putea oferi pacienţilor tratament endovascular în intervalul de timp critic de după producerea unui accident vascular cerebral.

poza3Sistemul robotizat, ale cărui mișcări sunt controlate cu ajutorul magneţilor, este conceput pentru a fi gestionat de la distanţă în intervenţia endovasculară, o procedură efectuată în situaţii de urgenţă pentru a trata accidentele vasculare cerebrale ischemice.

Sistemul are în componenţa sa un braţ robotic cu un magnet atașat la încheietura mâinii, iar cu ajutorul unui joystick modificat și al unor imagini live, medicii pot gestiona de la distanţă orientarea magnetului și pot manevra braţul pentru a ghida un fir magnetic moale și subţire prin sistemul vascular.

Astfel, medicii pot interveni în perioada critică, după debutul unui accident vascular cerebral, atunci când tratamentul trebuie administrat cât mai rapid pentru a reduce la a reduce la minimum orice afectare cerebrală.

Citiți și: Exerciţiile fizice în sarcină, benefice pentru făt


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/04/220413141617.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe