Newsflash
ACTUALITATE Știri

Primul workshop de cateterizare suprapubiană destinat medicilor rezidenți

de Florentina Ionescu - oct. 18 2023
Primul workshop de cateterizare suprapubiană destinat medicilor rezidenți

Centrul de Inovație și e-Health al UMF „Carol Davila” din București amintește de un workshop care a avut loc la începutul lunii octombrie.

Departamentul de Simulare Medicală din cadrul Centrului de Inovație și e-Health al (CieH) al UMF „Carol Davila” (UMFCD) din București a organizat în 6 octombrie 2023 primul workshop de Cateterizare Suprapubiană destinat medicilor rezidenți din specialitatea Urologie, se arată pe o rețea socială

Workshopul s-a desfășurat la Centrul de Simulare din strada Thomas Masaryk, nr. 19, fiind prezenți opt medici rezidenți, din anii de pregătire 1-3, din cadrul Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele”. 

La acest curs a fost folosit în premieră un model de simulator realizat „in house” de tehnicianul Alexandru Bojică. Acest simulator este compus din vezică urinară și perete abdominal, respectându-se caracteristicile anatomice și raportul de rezistență-elasticitate specifice fiecărui strat de parcurs, astfel obținându-se un feedback fidel procedurii reale. 

Pentru mai multe activități, vizitați site-ul cieh.umfcd.ro, potrivit invitației lansate de dr. Cristian Toma, coordonator Simulare Medicală la CieH -UMFCD. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe