Newsflash
ACTUALITATE Apariții editoriale Știri

A apărut cartea „Igiena mâinilor în mediul spitalicesc”

de Florentina Ionescu - oct. 8 2024
A apărut cartea „Igiena mâinilor în mediul spitalicesc”

Reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență București („Floreasca”) atrag atenția asupra importanței igienei mâinilor în spitale.

Igiena mâinilor reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a infecțiilor nosocomiale în spitale și alte instituții medicale. În mediile spitalicești, pacienții sunt vulnerabili la infecții, iar transmiterea germenilor se poate face ușor prin contactul direct sau indirect. 

De aceea, spălarea și dezinfectarea mâinilor la momentul potrivit sunt esențiale atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți, se arată într-o postare de pe pagina oficială de Facebook a Spitalului „Floreasca”. 

O măsură aparent simplă care salvează vieți

Lansarea cărții „Igiena mâinilor în mediul spitalicesc” a avut loc recent, ocazie cu care echipa Spitalului „Floreasca” a oferit mai multe detalii despre acest volum. 

În 17 septembrie 2024, a fost lansată o lucrare de referință în domeniul igienei și prevenției infecțiilor nosocomiale. Cartea intitulată „Igiena mâinilor în mediul spitalicesc”, scrisă de prof. dr. Ioana Grințescu, medic primar ATI, alături de Viorica Nedelcu (asistent medical licențiat și Doctor în Medicină) și asist. S.L. Carmen Mazilu (asistent medical licențiat, președinta OAMGMR Filiala București, cu o vastă experiență și o carieră impresionantă) vine să sublinieze importanța crucială a igienei mâinilor în spitale. 

„Lucrarea este un ghid complex și detaliat, adresându-se atât personalului medical, cât și studenților sau celor care doresc să aprofundeze măsurile necesare pentru prevenirea infecțiilor. Autorii oferă o viziune integrată asupra acestui aspect esențial, combinând teoria cu exemple practice din experiențele proprii în diverse instituții medicale. Aceasta lansare marchează un moment important pentru sistemul de sănătate, contribuind la educarea și responsabilizarea personalului medical în vederea protejării pacienților și reducerii riscurilor de îmbolnăvire”, se arată pe o rețea socială. 

Prin dedicarea și expertiza prof. dr. Ioana Grințescu și a celor două asistente medicale, această carte își propune să devină o resursă esențială în îmbunătățirea siguranței și calității actului medical în România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 150 de lei
  • Digital – 100 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe