Newsflash
ACTUALITATE Știri

Platforma virtuală „telemedica”, lansată în urma unei investiții de peste 500.000 de euro

de Magdalena Tănăsescu - iul. 21 2023
Platforma virtuală „telemedica”, lansată în urma unei investiții de peste 500.000 de euro

Noua platformă se adresează clinicilor, centrelor medicale și spitalelor publice și private din România, prin intermediul său unitățile medicale putând deschide noi canale de vânzare a serviciilor medicale.

Potrivit unui comunicat remis redacției, „telemedica” a fost lansată de High-Tech Systems & Software (htss), companie specializată în furnizarea de servicii software pentru industria medicală, cu peste 1.000 de clienți în 11 țări. Investiția necesară a fost de peste 500.000 de euro. 

„Noua clinică virtuală elimină barierele ce țin de amplasarea geografică a unui spital. Astfel, doar cu ajutorul unei conexiuni la internet, unitățile medicale își pot trata pacienții indiferent că aceștia locuiesc în orașele mari sau în comunele și satele greu accesibile. Mai mult decât atât, telemedica deschide noi piețe pentru clinicile și spitalele din România. Ne gândim, în primul rând, la cei 6 milioane de români din afara granițelor. Pe de-o parte, telemedica facilitează accesul acestora la servicii medicale în limba română, însă, pe de altă parte, ne dorim să-i impulsionăm pe specialiștii români să ofere consultații în limba engleză și să se deschidă astfel piețelor internaționale”, a declarat Simona Pavelescu, CEO htss. 

Potrivit unui raport OECD, până la 56% din cazurile care ajung la Urgență sunt inadecvate. Acest lucru duce la aglomerarea camerelor de gardă, la creșterea presiunii financiare pe sistemul de sănătate și la creșterea timpilor în care cazurile cu adevărat grave ajung să fie tratate.

„Serviciile digitale de sănătate preiau din presiunea pusă pe clinici și spitale și generează o serie de beneficii pentru toți actorii implicați: pacient, specialist și unitate medicală. Pacientul are acces la expertiză medicală din confortul propriului domiciliu, eliminând cheltuielile cu transportul, precum și timpul petrecut în trafic sau pe holurile unității medicale”, susține Virgil Popescu, product manager „telemedica”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe