Newsflash
Advertorial

Platforma de comunicaţii Visocall IP pentru excelenţă în sectorul medical

de - mar. 8 2024
Platforma de comunicaţii Visocall IP pentru excelenţă în sectorul medical

În spitale și în centre de îngrijire interacțiunea este esențială pentru pacienţi. Obiective precum creșterea gradului de satisfacție, îmbunătăţirea comunicării și o coordonare rapidă devin din ce în ce mai greu de realizat. (P)

Acestea sunt îngreunate atât de actualul deficit de personal, cât și de activitățile complexe și extrem de obositoare pentru întreaga echipă medicală.

Cu o gândire vizionară, Schrack Seconet, producător cu experienţă şi lider în inovaţii, a creat prin intermediul tehnologiei IP platforma de comunicaţii Visocall IP. Această platformă ajută spitalele şi centrele de îngrijire să ofere o asistenţă mult mai receptivă şi un nivel ridicat de confort pentru pacienţi, degrevând personalul medical de activitățile de rutină şi economisind timp pentru activităţile esenţiale.

Principalele funcţii ale platformei Visocall IP sunt apelurile pacienţilor şi comunicarea dintre pacient şi personalul medical. Apelul poate fi iniţiat de către pacient direct de la pat sau din grupurile sanitare, de la terminalele de salon sau alte zone comune, prin intermediul butoanelor de apelare de pe terminalele respective.

Personalul vizat poate răspunde fie de la terminalele de secţie, fie din salonul în care se află, fiind localizaţi ca urmare a confirmării prezenţei via RFID sau prin apăsarea butonului de prezenţă de pe terminalul de salon.

Pentru a contacta colegul potrivit şi a efectua un schimb rapid de informaţii, platforma permite echipei medicale să realizeze apeluri direcţionate.

În plus, în funcţie de nevoile instituţiei, Visocall IP poate integra cu uşurinţă dispozitive medicale precum injectomate sau covoare de contact sau poate genera diverse apeluri predefinite precum solicitare de apă, schimbarea cearşafurilor, solicitarea toaletei etc.

De asemenea, platforma generează o privire de ansamblu asupra secţiilor, iar funcţia de centralizare permite interconectarea diferitelor secţii, opţiune extrem de utilă pentru turele de noapte, atunci când personalul este în număr redus, iar doctorul de gardă este responsabili pentru mai multe secții.

Alte tipuri de funcţii, ca fixarea de mementouri pentru medicaţie, setarea de apeluri prioritare, precum şi posibilitatea de a face anunţuri vocale specifice contribuie la maximizarea siguranţei pacienţilor şi la eficientizarea proceselor de îngrijire medicală.

În plus, soluţiile TV şi multimedia, controlul luminilor şi al jaluzelelor sunt complet integrate în platforma Visocall IP graţie tehnologiei Full IP, oferind pacienţilor mai multă autonomie şi confort.

Visocall Mobile, cheia către îngrijirea de cea mai înaltă calitate

În combinaţie cu inovativa aplicaţie pentru dispozitivele mobile Visocall Mobile, platforma Visocall IP are un impact şi mai mare. Prin acest nou grad de digitalizare a platformei, Schrack Seconet a reușit să reducă distanțele de mers ale echipelor medicale cu 30% până la 50%, oferind personalului disponibilitate permanentă, independentă de locație, prin utilizarea platformei direct cu telefonul mobil.

Aplicația permite o conexiune vocală directă la pat, în salon sau în cabinetele personalului și oferă o privire generală perfectă prin notificări push. Informațiile despre saloane cu afișarea în timp real a locului în care se află colegii, listele de apeluri și mementourile ajută, de asemenea, personalul de îngrijire să fie informat în orice moment despre situația din secție.

Utilizarea aplicației Visocall Mobile îmbunătățește coordonarea și eficientizează și mai mult fluxurile de lucru, fapt ce permite personalului să-și prioritizeze sarcinile și să ia fără întârziere deciziile corecte.

Platforma de comunicaţii Visocall IP și aplicaţia Visocall Mobile sunt ideale pentru orice unitate sanitară modernă și inovatoare. „Factorul uman este de neînlocuit în serviciile medicale, însă

într-un domeniu caracterizat de o criză acută de forţă de muncă calificată, soluţiile de înaltă tehnologie furnizate de Schrack Seconet vor reuşi să degreveze personalul medical. Practic, vă oferim un nou coleg competent, întotdeauna prezent, pe care te poţi baza 24/7. Drumuri inutile vor fi diminuate, iar personalul va câştiga timp preţios pentru creşterea calităţii actului medical”, declară domnul Alexandru Mateiciuc, director Schrack Seconet în România, Republica Moldova şi Bulgaria.

Flux de lucru eficient şi posibilitatea unui control permanent al calităţii

Sectorul medical este în fruntea noilor aplicaţii care decurg din ştiinţă şi cercetare şi prin urmare trebuie să suporte o multitudine de îmbunătăţiri permanente pentru a ţine pasul cu vremurile. În materie de verificare şi control al fluxurilor de lucru, platforma Visocall IP este un instrument extrem de util pentru echipa managerială şi departamentele de acreditări sau control al calităţii. Platforma oferă acces permanent către diverse rapoarte de activitate, statistici şi date pentru documentarea fluxului de lucru, în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor şi a satisfacţiei părţilor implicate.

Fiabil, conform cu standardele și sigur

Visocall IP este mai mult decât un sistem conform cu standardele în vigoare. Platforma a primit certificarea DIN VDE 0834 și îndeplinește toate principiile de proiectare, instalare şi mentenanţă ale acestui standard.

În plus, Visocall IP este conform cu normativul pentru construcţii spitaliceşti NP 015-2022, o reconfirmare a viziunii și a know-how-ului profund asupra piețelor în care Schrack Seconet activează.

Visocall IP a fost primul sistem de comunicații complet redundant din lume. Această tehnologie oferă o securitate maximă prin funcţionarea neîntreruptă a sistemului, iar în cazul defecţiunii unei componente, sistemul va continua să funcţioneze datorită redundanței software și hardware.

Pentru siguranţa deplină a pacienţilor, tehnologia Full IP permite interfațări securizate cu sistemele pentru detecţia și stingerea incendiilor, sistemul de localizare a pacienților cu probleme de memorie sau cu sistemele de evacuare vocală și informare publică, afişând evenimentele direct în terminalul de secţie al personalului.

Modernizări și extinderi cu minimum de efort

Platforma Visocall IP este utilizată de spitale prestigioase din întreaga lume atât pentru stabilitatea și fiabilitatea ei, cât și pentru ușurința în extindere și modernizare. Aceste două aspecte sunt extrem de importante, ținând cont că cele mai recente studii arată că în 2100 speranța de viață în Europa va fi în medie de 90 ani și va exista o creștere progresivă a numărului de spitalizări.

Astfel, extinderile Visocall IP pot fi realizate gradual, folosind cablajele deja existente, cu un efort minim de instalare, fără modificări structurale sau fără să fie necesară întreruperea sistemului.

Complet pregătită pentru viitor, Visocall IP este cu adevărat o platformă tehnologică unică prin securitatea absolută a investițiilor, soluțiile personalizate și oferirea celui mai înalt nivel de confort pentru pacienți și personalul medical.

Schrack Seconet, Sisteme de comunicaţii pentru sectorul medical şi sisteme de semnalizare incendiu,

Bucureşti, Str. Mântuleasa nr. 15A/1, 023961, tel. +40 372 756316, e-mail: bucuresti@schrack-seconet.ro, website: www.schrack-seconet.com 

Accesați cele două linkuri pentru filmele demonstrative: aici și aici 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe