Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Platformă care poate ajuta medicii și clinicile să ofere o îngrijire mai bună pacienților

de Dorina Novac - aug. 12 2022
Platformă care poate ajuta medicii și clinicile să ofere o îngrijire mai bună pacienților

Startup-ul românesc Parol dezvoltă o tehnologie care ajută medicii și clinicile să ofere o îngrijire mai bună pacienților, salvând timp prin preluarea unei părți a sarcinilor administrative.

Platforma transcrie în timp real conversația dintre medic și pacient, în limba română și engleză, va detecta schimbarea vorbitorilor și autocompleta documente precum fișa medicală.

Start-up Parol

Citește și: Asistent virtual care evaluează online simptomele pacienților

Fondatorii startup-ului sunt Claudiu Pândaru, jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în media, pasionat de tehnologie, Alex Livadaru, jurnalist cu experiență în management editorial, Alex Țepeș, dezvoltator de soluții software, cu experiență în coordonarea unor echipe internaționale de dezvoltatori și Valentin Ichim, cu peste 10 ani de experiență în sales.

Foto_Parol

Startup-ul are deja o echipă de dezvoltatori și experți în AI, care lucrează la produsul final, scopul pentru care a fost ridicată prima rundă de finanțare de 450.000 de euro la o evaluare de 5.000.000 de euro.

În plus, echipa Parol lucrează cu un board informal de medici ce ajută în dezvoltarea produsului.

„Avem o echipă extraordinară și susținerea unor oameni cu expertiză. Sunt lucruri care mă fac să cred că o să atingem rapid ambițiile noastre internaționale. E o călătorie extrem de frumoasă și în același timp grea cea în care am intrat de câteva luni, dar bucuria medicilor care văd platforma noastră cum funcționează, chiar și acum într-un stadiu de început, nu are cum să nu te motiveze”, a precizat Claudiu Pândaru, CEO Parol.

Pe lângă The Mavers Ventures, s-au alăturat ca Angel Investors și adviseri, trei ex UiPath, Marius Istrate, ex Chief People Officer, Ana Cinca, ex VP of Enabling Technologies, Mălina Platon, ex Managing Director, ASEAN.

„Valoarea pe care Parol o poate aduce este evidentă, simplu de demonstrat și valabilă în orice piață internațională, pentru că încearcă să rezolve o problemă ce nu ține de granițe sau sisteme medicale. Dar, dincolo de cifre, ce am văzut noi în Parol este echipa, una în care credem, una despre care credem că va reuși să lanseze un produs extraordinar”, spune Alex Boghiu, CEO, The Mavers Ventures.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe