Newsflash
Știri

Peste 5.000 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare

de Florentina Ionescu - oct. 27 2021
Peste 5.000 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a publicat cel mai recent raport cu privire la variantele virusului SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, prezente pe teritoriul României.

În informarea de pe site-ul www.cnscbt.ro sunt incluse datele cumulate în perioada 18 octombrie – 24 octombrie 2021 despre cazurile de COVID-19 confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC). 

evolutia saptamanala cazuri varianta delta

Până la 24 octombrie 2021 au fost raportate la INSP-CNSCBT 6.022 de secvențieri. Cele șapte laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt: INCDMM Cantacuzino; INBI „Prof.Dr.Matei Balș”; MedLife; Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava; Institutul de Virusologie „Ștefan S. Nicolau”; CRGM al SCJU Craiova; „Pro Vitam” Sfântu Gheorghe. 

cazuri variante care determina ingrijorare

Au fost confirmate 5.417 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), dintre care: 1.722 de cazuri cu varianta Alfa, 11 cazuri cu varianta Beta, 23 de cazuri cu varianta Gamma, 3.661 de cazuri cu varianta Delta.

Specialiștii subliniază că, începând din săptămâna 36 de raportare, varianta Alfa nu mai reprezintă VOC. Motivele pentru care ECDC a luat această decizie sunt reducerea drastică a circulației acestei variante în Uniunea Europeană / Spațiul Economic European după emergența variantei Delta, precum și faptul că există puține evidențe ale impactului variantei Alfa asupra imunității induse de vaccin.

Până la 24 octombrie 2021 rata de confirmare cu VOC a fost de 90%, arată sursa citată.

Cazuri confirmate cu varianta Delta

Până la 24 octombrie 2021 au fost confirmate 3.661 cazuri cu varianta Delta în România.

Raportul integral poate fi consultat la acest link.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe