Newsflash
OPINII

Curs de vaccinare pentru personalul medical

de Biroul de presă OAMGMAMR - mar. 12 2021
Curs de vaccinare pentru personalul medical

Pachetul de instruire este dezvoltat pentru personalul medical din prima linie și constă în șase module, care includ prelegeri video, teste, proceduri de lucru, exerciţii interactive și prezentări.

nurseToţi lucrătorii din domeniul sănătăţii implicaţi în implementarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 trebuie să aibă cunoștinţe și abilităţi adecvate pentru a asigura o administrare sigură și eficientă a acestui vaccin.

Pachetul de instruire* pentru vaccinare este dezvoltat pentru personalul medical din prima linie. Dezvoltat în colaborare cu UNICEF, acesta constă în șase module, care includ prelegeri video, teste, proceduri de lucru, exerciţii interactive și prezentări.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) lucrează în colaborare cu oameni de știinţă, întreprinderi și organizaţii globale de sănătate pentru a accelera răspunsul la pandemie și pentru a facilita accesul echitabil și distribuirea vaccinurilor împotriva COVID-19.

Pe parcursul a trei ore, acest curs oferă informaţii generale despre COVID-19 și informaţii specifice despre depozitarea, manipularea și administrarea vaccinului, înregistrarea și monitorizarea inclusiv a reacţiilor adverse ulterioare imunizării (RAPI) și comunicarea printr-o serie de scurte conferinţe video și teste grilă pentru a vă verifica și întări cunoștinţele.

Acest curs este destinat în primul rând lucrătorilor din domeniul sănătăţii implicaţi în procesul de vaccinare. Obiectivele de învăţare își propun ca până la sfârșitul acestui curs, participanţii să obţină următoarele cunoștinţe:

• descrierea agentului patogen (SARS-CoV-2) și a bolii determinate de acesta (COVID-19);
• explicarea cerinţelor lanţului de frig, principiile de depozitare și manipulare pentru diferite contexte de livrare și descrierea opţiunilor/procedurilor de eliminare a deșeurilor;
• descrierea procesului de administrare a vaccinului anti-
COVID și identificarea măsurilor de prevenire și control al
infecţiilor care ar trebui utilizate în timpul sesiunilor de vaccinare;
• identificarea reacţiilor adverse post-vaccinare și raportarea RAPI după vaccinarea împotriva COVID-19.

Preluare platforma OpenWHO



Notă autor:

*https://openwho.org/courses/covid-19-vaccination-healthworkers-en

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe