Newsflash
Imagine campanie proprie
Internaționale

OMS: 19 candidați pentru vaccinul COVID-19, în evaluare clinică

de Florentina Ionescu - iul. 7 2020
OMS: 19 candidați pentru vaccinul COVID-19, în evaluare clinică

Un document publicat luni, 6 iulie, pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății, arată că până la această dată în evaluare clinică se află 19 candidați pentru vaccinul împotriva COVID-19.

Potrivit acestui document, în evaluare preclinică se aflau la 6 iulie în total 130 de candidați pentru vaccinul împotriva COVID-19.

vaccin covid evaluare clinica OMS

OMS amintește în documentul publicat și care sunt platformele folosite de marile companii din industria farmaceutică pentru a dezvolta un vaccin care să lupte împotriva virusului SARS-CoV-2.

V-ar putea interesa și: Marile companii continuă cursa în căutarea vaccinului COVID-19

Unele platforme folosesc un vector viral, unele folosesc virusul inactivat, altele utilizează ARN ori ADN, pe când alte platforme folosesc anumite proteine. Pe lista de pe site-ul OMS sunt enumerate și companiile farmaceutice care s-au înscris în lupta pentru vaccinul pentru virusul SARS-CoV-2.

vaccin covid evaluare clinica OMS2

Printre aceste companii se află: Universitatea din Oxford/AstraZeneca; Sinovac; Moderna/NIAID; Novavax; BioNTech/Fosun Pharma/Pfizer; Clover Biopharmaceuticals Inc./GSK/Dynavax, precum și alte institute de cercetare din UK și din China. Documentul poate fi accesat aici.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe