Newsflash
Știri

O rețea medicală va implementa în centrele de imagistică un soft de inteligență artificială

de Dorina Novac - dec. 15 2021
O rețea medicală va implementa în centrele de imagistică un soft de inteligență artificială

Rețeaua de sănătate Regina Maria a demarat un proiect pilot de inteligență artificială în centrele de imagistică din Timișoara pentru a valida acuratețea rezultatelor investigațiilor post-COVID.

Performanța tehnologiei XVision completează expertiza medicilor și generează beneficii majore în diagnosticarea pacientului, motiv pentru care rețeaua de sănătate a decis extinderea programului în toate centrele de imagistică.

XVision Foto

Potrivit unui comunicat, prin această investiție, rețeaua privată de sănătate devine prima rețea care folosește integrat un algoritm de inteligență artificială pentru servicii de Computer Tomograf toracic și radiografii toracice.

Algoritmul dezvoltat de XVision are rolul de a mapa zonele care ridică suspiciuni, fiind un instrument care scade subiectivismul medicului și asigură acuratețea diagnosticului final. Cu ajutorul acestuia, medicii pot identifica mai ușor leziunile pulmonare și crește calitatea actului medical.

„Am început cu un proiect pilot, în Timișoara, la începutul anului, cu scopul de a eficientiza procesul de interpretare imagistică. Printre principalele beneficii ale implementării softului XVision (...) se numără acuratețea diagnosticului și creșterea vitezei de elaborare a rapoartelor medicale. Eliberarea rezultatului este asistată de calculator, iar personalul medical este atenționat asupra leziunilor patologice apărute în urma examinării. Aplicația oferă momentan date exclusiv în zona toracelui, având deja milioane de rezultate în baza de date pentru a ajuta la monitorizarea pacienților oncologici, post-COVID, dar și alte patologii pulmonare”, a precizat prof. dr. Florin Bîrsășteanu, lider medical al diviziei de imagistică, rețeaua de sănătate Regina Maria.

Inteligența artificială este un instrument important, în special în monitorizarea pacienților post COVID și a pacienților oncologici și va fi disponibil în toate centrele de imagistică Regina Maria care realizează investigații RX sau CT.

Procesul este automatizat, fiecare imagine de RX și CT este automat analizată la finalul investigației, medicul validând sau invalidând apoi recomandările algoritmului.

Rețeaua are un program structurat de training pentru întreg personalul medical (medici și asistenți de radiologie și imagistică medicală), oferit de partenerii de la XVision pentru utilizarea softului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe