Newsflash
ACTUALITATE Știri

O caravană mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin ajunge în judeţul Mureș

de Florentina Ionescu - mai 17 2023
O caravană mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin ajunge în judeţul Mureș

În zilele următoare, în localitățile Iclănzel şi Răstoliţa din județul Mureș se va deplasa o caravană mobilă, pentru a efectua screening în ce privește cancerul de col uterin.

Femeile din aceste localități sunt invitate să participe la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV, se arată într-un comunicat de presă preluat de AGERPRES

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa în perioada 18-19 mai 2023, în localităţile Iclănzel şi Răstoliţa, din judeţul Mureş. Programul caravanei în perioada 18-19 mai 2023 este următorul:

  • Iclănzel - 18.05.2023 - începând cu ora 10.00 (în curtea Primăriei);
  • Răstoliţa - 19.05.2023 - începând cu ora 10.00 (în parcarea Primăriei).

Femeile sănătoase, cu vârsta între 24-64 de ani, sunt invitate să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV. Femeile care se prezintă la caravană pentru testare trebuie să aibă la ele cartea de identitate. 

Arhivă „Viața Medială”

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt gratuite, fiind finanţate în cadrul proiectului „Program de prevenţie, depistare precoce şi tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603). 

Acesta este derulat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe