Newsflash
ACTUALITATE Știri

Noul sediu al Spitalului „Dimitrie Gerota” intră în linie dreaptă

de Magdalena Tănăsescu - ian. 31 2024
Noul sediu al Spitalului „Dimitrie Gerota” intră în linie dreaptă

În nordul Capitalei va fi construit, până la 30 iunie 2026, un nou sediu al Spitalului de urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, clădirea dispunând de 490 de paturi, dintre care 400 în secţiile medicale pentru spitalizare continuă.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), proiectul este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar contractul de proiectare, execuţie şi dotare are o valoare de 1.240.571.360,24 lei fără TVA.


„Este fără îndoială o victorie şi orice victorie evident că ne bucură. O victorie obţinută cu greu ne bucură şi mai mult. S-a muncit enorm pentru acest proiect de către colegii pe care am onoarea să îi reprezint astăzi. S-a trecut peste dificultăţi, s-a ajuns la o colaborare eficientă atât la nivelul Guvernului, cât şi la Ministerul Sănătăţii, totul aliniindu-se în mod favorabil pentru a începe concret implementarea proiectului”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, citat de Agerpres

Contractul a fost semnat de directorul general al Spitalului Gerota, dr. Alida Moise, şi de reprezentantul asocierii celor două companii din Turcia câştigătoare ale contractului.


Clădirea va avea regim de înălţime de 2S+6E+Et+heliport, suprafaţă totală construită la sol: 12.884 mp, suprafaţa construită desfăşurată spital: 72.103 mp şi a corpului tehnic 4.768 mp. 

 

Unitatea medicală va avea, de asemenea, 40 de paturi pentru spitalizare de zi, alături de 50 de paturi pentru anestezie şi terapie intensivă.

Sistemul informatic medical al noului spital va permite trasabilitatea procedurilor medicale, a resurselor spitalului şi a pacientului, asigurând monitorizarea în timp real a factorilor determinanţi ai siguranţei actului medical. Informaţiile vor fi actualizate continuu şi vor fi disponibile instantaneu la toate nivelurile.

Amplasarea geografică a noului sediu este strategică, în zona de nord a Capitalei, în apropierea celor două Aeroporturi Internaţionale Henry Coandă Otopeni şi Aurel Vlaicu Băneasa. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe