Newsflash
REUNIUNI

NeurogastRO 2024

de Prof. dr. Dan L. DUMITRAŞCU - dec. 13 2024
NeurogastRO 2024

Aproximativ 200 de participanţi au fost prezenţi, în perioada 28-30 noiembrie, la Iași, pentru Conferinţa bienală cu participare internaţională a Societăţii Române de Neurogastroenterologie.

Organizarea în 2023 la București a Congresului European de Neurogastroente­ro­logie și Motilitate a crescut interesul medicilor, psihologilor și dieteticienilor români pentru această nouă subspecialitate a Gastroenterologiei. Programul a conţinut și o sesiune de comunicări libere adresată tinerilor cercetători, în cadrul căreia aceștia și-au împărtășit rezultatele și preocupările. Tot pentru ei s-a organizat și un curs hands-on de manometrie digestivă la Spitalul Sf. Spiridon, susţinut de  personalităţi din Cluj-Napoca, Iași, București, Elveţia și Anglia.

Dintre momentele culminante ale reuniunii, menţionăm conferinţele state-of-art despre reglarea foamei și saţietăţii, susţinute de Jan Tack, Leuven, președintele în exerciţiu al Asociaţiei Europene de Gastroenterologie, Endoscopie și Nutriţie, a lui Ami Sperber (Tel-Aviv), despre factori psihologici asociaţi durerii abdominale, și a Maurei Corsetti (Nottingham), despre patogeneza constipaţiei. 

Personalităţi importante din România, Moldova, Italia, Anglia, Elveţia au prezentat noutăţi în ceea ce privește patologia cauzată de disfuncţia interacţiunii creier-intestin și modalităţile de tratament. Abordarea multidisciplinară este considerată cea mai eficientă. Rolul microbiotei intestinale a fost larg dezbătut, în ciuda sau datorită multor necunoscute pe care încă le implică. Inteligenţa artificială este și în acest domeniu promiţătoare.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe