Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă

Statuile vivante

Viața Medicală
Dr. Radu GOLOGAN miercuri, 20 iulie 2016
     Spectacolul statuilor vii (vivante), aparținând categoriei de artă stradală și genului pantomimă, constituie o prezență în Europa încă din epoca medievală. El a evoluat de la postura de „nemișcare“, chiar pentru mai multe ore, a unui actor machiat în întregime (denumit și staticman) ce reda un„Psyche, soția lui Eros“ personaj dat, până la adevărate minispectacole cu teme adecvate figurilor interpretate. S-au realizat și variante cum ar fi „tablourile vii“ (reunind grupuri de personaje) și „fotografiile vii“ (interpretări ale imaginilor foto ale unor personaje din diverse epoci).
     Mișcarea culturală a statuilor vii a continuat să se dezvolte și în zilele noastre, sub forma prestațiilor individuale în locurile frecventate de turiști șia festivalurilor naționale și internaționale, existând concursuri și chiar un festival mondial anual.
     În perioada 16–20 iunie s-a desfășurat, la București, a șasea ediție a Festivalului internațional al statuilor vivante, eveniment artistic în aer liber organizat de Teatrul Masca în cadrul proiectului București 2021 – Capitala europeană a culturii. Alăturat, vă prezentăm câteva imagini de statui vii prezente la această manifestare.
Soldații de teracotă 

 

 

 

Albumul cu clipe este rubrica membrilor și simpatizanților ARFOMED – Clubul de artă fotografică al medicilor. Cei interesați de această artă și de activitatea Clubului ne pot contacta la arfomed@viata-medicala.ro

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC