Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  PROIECTE

Promovarea e-sănătăţii

Viața Medicală
A. N. vineri, 13 mai 2011

   La 10 mai, la Budapesta, a avut loc prima întrunire a grupului de lucru al UE pentru e-sănătate. Obiectul reuniunii prezidate de preşedintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, a fost acela de a analiza rolul tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor (ITC) în domeniul asistenţei medicale şi sociale şi de a recomanda modalităţi prin care ITC să accelereze inovarea în domeniul asistenţei medicale în beneficiul pacienţilor, al personalului medical şi al sectorului sănătăţii. (...)

   La 10 mai, la Budapesta, a avut loc prima întrunire a grupului de lucru al UE pentru e-sănătate. Obiectul reuniunii prezidate de preşedintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, a fost acela de a analiza rolul tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor (ITC) în domeniul asistenţei medicale şi sociale şi de a recomanda modalităţi prin care ITC să accelereze inovarea în domeniul asistenţei medicale în beneficiul pacienţilor, al personalului medical şi al sectorului sănătăţii. În componenţa grupului consultativ la nivel înalt, care s-a întrunit în cadrul săptămânii e-sănătate în Ungaria, intră cadre medicale, reprezentanţi ai pacienţilor şi ai sectoarelor medical, farmaceutic şi ITC, experţi juridici şi factori de decizie. Aplicaţiile ITC contribuie deja la consolidarea rolului pacienţilor şi abordează provocările cu care se confruntă sistemele de asistenţă medicală din UE, printre care se numără îmbătrânirea populaţiei, creşterea numărului de boli cronice, reducerea numărului de cadre medicale şi constrângerile bugetare, de exemplu prin posibilitatea diagnosticării şi tratării la distanţă, precum şi schimbul, în condiţii de siguranţă, de fişe medicale. Există însă un potenţial considerabil de a dezvolta mult mai mult programul e-sănătate în viitor, în sensul de a permite personalului medical să petreacă mai mult timp cu pacienţii, de a stimula autoajutorarea şi independenţa în rândul pacienţilor şi al persoanelor vârstnice şi de a elabora noi tehnici de diagnosticare bazate pe modele. Promovarea e-sănătăţii este unul dintre obiectivele principale ale Agendei digitale pentru Europa. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.