Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă

Proiectul „Codul educaţiei“ – implicaţii pentru medicinişti –

Viața Medicală
Mihai COMŞA vineri, 4 septembrie 2009

Întrucât, din varii motive, se vor produce reformări ale învăţământului pentru a ne apropia cât mai mult de dezideratele comunitare, un nou proiect legislativ al învăţământului vizând acest aspect este emis acum. Pe cuprinsul actului ce reglementează pe larg învăţământul universitar este distinct semnalat învăţământul medical superior. (...)

   Noul proiect de lege aduce anumite modificări de regulament cu privire la diverse forme şi proceduri ce se puteau derula în cadrul pregătirii medicale şi totodată reglementează şi confirmă funcţionarea acreditată a clinicilor universitare private.
   Una dintre măsurile care se iau prin acest act este anularea dreptului absolvenţilor de medicină care intră în învăţământul universitar de a fi acceptaţi în rezidenţiat fără examen. De asemenea, posibilitatea transferării creditelor obţinute în învăţământul postliceal la facultăţi din cadrul UMF este exclusă, fiind obligatorie susţinerea unui examen de admitere. Aceste două mecanisme de evitare a unor condiţii de evoluţie în educaţia medicală au fost în trecut contestate de cei care s-au simţit lezaţi de aceasta breşă de care au profitat anumite persoane.
   Cel mai important factor de noutate al acestui act este însă rolul pe care îl acordă laturii private, nemaiîngrădind accesul instituţiilor particulare la facilităţile de care dispun cele de stat. Mai mult de atât, dat fiind că se poate obţine şi un câştig material, această măsură este una nu numai principială (e vorba de principiul neîngrădirii accesului la facilităţile de formare în educaţie), ci şi materială. (...)
 Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC