Newsflash

Între ghilimele

de - iun. 20 2014
Între ghilimele

Salutăm înfrângerea Simonei Halep în finala de la Roland Garros. Nu pentru că nu i-am fi dorit să câştige, ci pentru că politicienii erau deja pregătiţi să-i confişte prim-planul şi să pună de un selfie cu sportiva. Vă daţi seama, nu-l mai dezlipeam pe Ponta nici cu racleta de pe ecranul televizorului. (A. M.)

 

Din cei doi judecători ai dosarului ICA – Dan Voiculescu, unul este în arest (Stan Mustaţă), iar al doilea şi-a cerut pensionarea (Florica Duţă). Or mai fi judecători pe la care să ajungă acest dosar? Se vor mai găsi, probabil, câţiva care să-l plimbe până în decembrie, când faptele s-ar putea prescrie. (D. D. M.)

 

Chiar dacă Simona Halep a pierdut finala, la întoarcerea ei în ţară, la Otopeni, la o conferinţă de presă „improvizată“, Gabriela Szabo s-a simţit datoare să ne reamintească sloganul electoral al PSD. Ironic, chiar în Ilfov, unde a pierdut alegerile parlamentare luna trecută. (A. M.)

 

Pentru că subvenţiile pentru tutun sunt de opt ori mai mari decât cele pentru grâu, tot mai mulţi agricultori s-au reorientat şi suprafeţele cultivate cu tutun au crescut considerabil. Oare de-asta suntem încă aşa de relaxaţi cu legislaţia antifumat? (A. N.)

 

Se vede că moda cu „pilulele pur vegetale“ nu datează de ieri, de azi. Dar, deşi a trecut un secol, omenirea tot mai are probleme cu gazele. (M. V. A.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trebuie să remarcăm că imaginea publică a actualului ministru al sănătăţii este diferită de aceea a predecesorului său, care se prezenta mereu cu mina unei persoane fericite şi vesele. Măcar din această cauză, alura preocupată şi posacă de acum se potriveşte mai bine cu starea sistemului sanitar, conservându-ne convingerea că mai sunt atâtea lucruri de rezolvat încât nu sunt motive să facă tot timpul pe mireasa. (M. G. C.)
 

„Viaţa e scurtă. Aveţi o aventură!“ sună sloganul primului site din lume dedicat întâlnirilor „discrete“ între persoane deja căsătorite. Ce urmează? Site-uri care vor învăţa studenţii să plagieze sau să trişeze la examene? (A. N.)

 

De fapt, site-uri pentru plagiatori există deja (cele de referate), iar aparatură minimalistă de comunicare se vinde de mult pe forumurile de discuţii ale studenţilor. Acum abia s-a extins publicul-ţintă. (A. M.)

 

S-a afirmat că entuziasmul primarului Bucureştilor este pus în operă prin atacarea mai multor proiecte decât poate duce. Asta nu l-a oprit, totuşi, să inaugureze o jumătate de pod, oferind astfel argumente valabile celor care susţin că face lucrurile doar pe jumătate. (M. G. C.)

 

O frizerie de cartier are afişat ca motto, deasupra orarului de funcţionare: „Frumuseţea vine din interior!“. Altfel spus, ei te tund bine, dar dacă îţi stă urât e numai vina ta. (A. N.)

 

Sâmbăta trecută, lumea a primit vestea că un computer a trecut, în premieră, testul lui Turing. Adică peste 30% din persoanele care au purtat o conversaţie de cinci minute cu un program de calculator au crezut că au de-a face cu un om. Mai precis, cu un băiat de 13 ani cu un ciudat simţ al umorului, din Odesa, Ucraina. Care a vorbit online cu 30 de britanici sau vest-europeni, nu e foarte clar. Se pare că nici inteligenţa artificială nu mai e ce ar fi putut să fie. (M. G. M.)

 

Titlu mare pe un site: „CNA. Antena 3 plăteşte pentru că nu verifică informaţiile înainte de a le difuza. Intră aici să vezi ce pedeapsă a aplicat CNA postului!“. Şi am văzut: „Consiliul a decis să aplice o somaţie publică televiziunii Antena 3, pentru încălcarea articolului 64, alineatul 1, litera b din Codul audiovizualului“. Surpriza nu e atât că postul în cauză serveşte informaţii neverificate, cât că sancţiunile nu sunt pedepse, ci dojeni. (D. D. M.)

 

După reuşita Simonei Halep, au apărut articolele tip cauză-efect. Aşadar, lumea se va îngrămădi, mai nou, să joace tenis, părinţii le vor cumpăra copiilor rachete, persoanele cu discopatie lombară, care oricum nu fac mişcările recomandate, îşi vor roti trupul în back-hand şi în rever. Exagerez. Vom fi doar mai politicoşi, mai disciplinaţi, mai zâmbitori. Sau nu. (M. G. M.)

 

Un senator american la Bucureşti, despre modul în care parlamentarii români frânează anchetele procurorilor: „Această discuţie despre a continua să permitem Parlamentului să se protejeze prin vot asupra propriei imunităţi ar fi o dezbatere de tot râsul în SUA“. Bine, şi la noi e de tot râsul: ne râd în faţă cei care o fac, râde lumea de cei care ar putea să o facă dar n-o fac, râdem ca să nu plângem şi, cu siguranţă, îi facem şi pe alţii să râdă. (A. N.)

 

Din 2008, Ministerul Apelor şi Pădurilor, prin Banca Mondială, beneficiază de un soft prin care poate monitoriza maşinile care transportă lemn, pentru a combate tăierile ilegale din pădurile româneşti. Îl vor folosi... din iulie 2014. Apreciem, dar… apropo: Doina, aveai chef de nişte defrişări? (A.N.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe