Newsflash

Între ghilimele

de - sept. 17 2015
Între ghilimele

Câteodată vin dinspre nord ploi în rafale și zloată. Alteori, vânturile sudului aduc arșiță și valuri de praf care bântuie cartierele. Cetele „roxolanilor“ de azi, cu uneltele lor infernale, sparg bulevardele Bucureștilor ca să îngroape cabluri, conducte, bani. Cod galben. Doctorul-primar, tocmai când se mai propunea cu alt mandat, a căzut într-o crevasă cu 25.000 de euro. Cod roșu. (M. G. C.)

 

Dovadă mai mare de prietenie decât cea dintre „apropiații“ primarului Oprescu și el, unde am putea găsi? Deh, prietenul la nevoie se cunoaște. S-o fi încins primarul prea tare de s-au gândit ei să-l trimită „la răcoare“? Că doar nu degeaba or fi început „să dea din casă“. O fi stat omul prea mult în soarele torid al verii, sau s-o fi aprins de la apele geotermale din subsolul Capitalei, cele al cărui potențial promisese că îl va valorifica încă din primul său mandat? Pe când o lucrare științifică pe această temă? Că tot se poartă. (D. D. M.)

 

Sunt anomaliile dentare cel mai mare pericol pentru sănătatea urșilor Panda? Nu, nu este o întrebare de examen la stomatologie, ci subiectul unui studiu din Journal of Wildlife Diseases care arată că ursuleții cu probleme grave dentare au murit din cauza complicațiilor intestinale. Știam noi că nu e de glumit cu spălatul pe dinți, dar cum îi convingem pe urșii Panda de acest lucru? (C. T.)

 

Jumătate din secolul trecut am fost „grânarul Europei“ iar ai noștri nu aveau ce pune pe masă. Acum dăm doctori în toate zările, iar la noi, spitale, secții și linii de intervenție nu au pe cine să trimită la toți sărmanii de bolnavi. Blânda Clio nu ar trebui să permită Istoriei să se repete pentru cei care nu pot învăța niciodată nimic din asta. (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe