Înfiinţat în urmă cu 10 ani pentru aprofundarea cunoştinţelor din programă, Cercul de Microbiologie al studenţilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ Bucureşti s-a extins la discuţii despre burse de studii, cazuri clinice şi etică medicală. Despre schimbările pozitive determinate de întâlnirile săptămânale ale cercului, aflăm din articolul drei Sorina Vasile, la rubrica Student la medicină.
Studenţii pasionaţi de ştiinţă şi-au sărbătorit progresele la ultima întâlnire din acest an universitar a Cercului de Microbiologie.
O plimbare la pas am făcut până acum prin diferitele materii de preclinic. La un moment dat, străbătându-le, am dat peste o uşă impunătoare, plină de istorie, atât la propriu cât şi la figurat, care se numea Microbiologia. Dincolo de ea am găsit un labirint, iar în faţa diferitelor sale culoare tot felul de săgeţi: „spre genul Streptococcus“, „spre reacţiile de aglutinare“, „spre familia Enterobacteriaceae“ş.a.m.d. Părea un obiectiv greu de vizat, dar din fericire ne-a întâmpinat un ghid extraordinar, prof. dr. Mircea Ioan Popa, care a început să ne explice fiecare săgeată şi să ne lumineze drumul spre fiecare culoar, oferindu-ne pe parcurs şi alte sfaturi care să ne ajute în general să transformăm această călătorie într-un adevărat succes. Mai mult, ne-a adus la cunoştinţă faptul că dincolo de acest labirint mai există o uşă pe care ne-o deschide cu mare drag, aceea a „Cercului de Microbiologie“. Oana Tilici, studentă anul II |
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe