Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă

Drumeţie pe muntele ursului

Viața Medicală
Dr. Leontina Mihaela COTIGĂ marţi, 17 martie 2015
Bear Mountain State Park (Parcul de stat „Muntele ursului“) este un loc de distracţie în aer liber situat pe malul vestic al râului Hudson, care oferă imagini frumoase ale naturii la numai 72 km de oraşul New York. Numele „Muntelui ursului“ se datorează faptului că în perioada de industrializare s-au defrişat arborii în această zonă astfel încât se crease un peisaj ce semăna cu un urs care se odihneşte.
Datele istorice relevă faptul că, în 1908, statul New York a dorit relocarea închisorii Sing-Sing în regiunea „Muntele ursului“, dar, datorită unor donaţii importante ale rezidenţilor, s-a înfiinţat acest parc natural în 1923.
Începând cu 1930, guvernul federal condus de Franklin D. Roosevelt a dezvoltat şi prezervat mediul prin programe publice şi construirea unor hoteluri, muzee, restaurante, inclusiv zone de picnic, piscine, terenuri de baschet, canotaj, pavilioane de evenimente, locuri de joacă pentru copii, schi şi patinaj.
Parcul natural „Muntele ursului“ are în jur de 50 de trasee pentru drumeţie, acoperind în jur de 378 km, cu grade diferite de dificultate, inclusiv pentru ciclism montan. „Muntele“ are înălţimea modestă de aproape 398 m, cu două trasee de top. Primul traseu este Appalachian (peste 700 de trepte tăiate în stânca muntelui pentru popasuri), relativ uşor de parcurs, inclusiv pentru copii. Al doilea traseu este Marele Welch, ce oferă privelişti asupra podului „Muntelui ursului“ deasupra râului Hudson. În centrul parcului se află un lac foarte frumos
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Albumul cu clipe este rubrica membrilor şi simpatizanţilor ARFOMED – Clubul de artă fotografică al medicilor. Cei interesaţi de această artă şi de activitatea Clubului ne pot contacta la arfomed@viata-medicala.ro
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC