Newsflash
Internaționale

Mult plumb și nichel în dispozitivele de vaping ilegale

de Dr. Mariana MINEA - iun. 2 2023
Mult plumb și nichel în dispozitivele de vaping ilegale

Dispozitivele de vaping folosite de elevi din Marea Britanie le permiteau acestora să inhaleze de două ori mai mult plumb și de nouă ori mai mult nichel decât cantităţile zilnice considerate sigure.

Analizele realizate asupra dispozitivelor de vaping confiscate de la un colegiu din Kidderminster, Marea Britanie, au arătat că elevii puteau inhala de două ori mai mult plumb și de nouă ori mai mult nichel decât cantităţile zilnice considerate sigure pentru aceste substanţe. Au fost analizate 18 dispozitive, dintre care majoritatea erau ilegale și nu fuseseră testate pentru conformitate înainte de comercializare. 

Analizele au arătat că plumbul, nichelul și cromul – acesta în cantităţi de 6,6 ori mai mari decât cele considerate sigure – proveneau din lichidul încălzit. Alte substanţe descoperite au fost precursori ai  formaldehidei și acetaldehidei, cele două fiind inhalate de vaperi în momentul încălzirii lichidului. Formaldehida și acetaldehida se regăsesc și printre substanţele inhalate de fumătorii de ţigări. Numeroși elevi de gimnaziu din Marea Britanie folosesc dispozitive de vaping.  
 


Notă autor:

Sursă articol: https://www.bbc.co.uk/news/health-65614078.amp

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe