Newsflash
Internaționale

Australia va interzice vaparea în scop recreațional

de Dr. Mariana MINEA - mai 5 2023
Australia va interzice vaparea în scop recreațional

Guvernul australian a anunţat că intenţionează să interzică vaparea în scop recreaţional, vânzarea acestor produse fiind permisă doar persoanelor care încearcă astfel să renunţe la fumat.

Aceste produse trebuie să respecte standarde minime de calitate și vor putea fi achiziţionate doar din farmacii, pe baza unei reţete.

vapare

Ministrul Sănătăţii australian a descris vaparea ca fiind cea mai mare problemă comportamentală în liceele australiene, ea fiind larg răspândită și în școlile primare: „Big Tobacco a luat un alt produs care provoacă dependenţă, l-a îmbrăcat în ambalaje strălucitoare și i-a adăugat arome dulci pentru a crea o nouă generaţie de tineri dependenţi de nicotină”.

Tinerii care vapează au o probabilitate de trei ori mai mare de a se apuca de fumat decât cei care nu au acest obicei, a continuat el. Din acest motiv, grupa demografică sub 25 de ani este singura din Australia care nu înregistrează o reducere a ratei fumatului, ci, dimpotrivă, o creștere. Potrivit statisticilor, aproximativ 22% dintre tinerii australieni cu vârsta între 18 și 24 de ani au vapat cel puţin o dată.

Guvernul  va aloca 155 de milioane de dolari pentru a proteja populaţia de pericolele cauzate de produsele din tutun și pe bază de vapare.

 


Notă autor:

https://www.reuters.com/world/asia-pacific/australia-ban-recreational-vaping-e-cigarette-crackdown-2023-05-02/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe