Newsflash
Știri

Ministrul Rafila participă la o reuniune la nivel înalt privind sănătatea și migrația

de Florentina Ionescu - mar. 17 2022
Ministrul Rafila participă la o reuniune la nivel înalt privind sănătatea și migrația

Prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, participă la Reuniunea la nivel înalt privind sănătatea și migrația în Regiunea Europeană a OMS.

Acest eveniment este organizat de Biroul Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății la Istanbul, Turcia, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Alexandru Rafila Reuniune la nivel inalt OMS (2)

Întâlnirea reunește miniștrii ai Sănătății din Regiunea Europeană, experți internaționali, organizații partenere și state din Regiunile OMS Africa și Estul Mediteranei.

Reuniunea are ca obiectiv coordonarea și integrarea acțiunilor guvernelor, ale societății civile și ale comunității internaționale privind acordarea asistenței umanitare și de sănătate refugiaților și migranților.

Ministrul român al Sănătății a participat la primul panel al conferinței și a abordat problema necesității unei strategii comune privind resursele umane în sănătate, deoarece accesul universal la servicii de sănătate nu va fi posibil dacă nu există profesioniști, inclusiv în zonele mai puțin dezvoltate. 

Rafila, la reuniunea miniștrilor Sănătății din UE: Acordăm asistență medicală refugiaților 

„Peste 15.000 de medici au emigrat în alte țări după aderarea României la Uniunea Europeană. În plus, au emigrat și alți profesioniști din sistemul sanitar. Eu cred că trebuie să acționăm în două direcții atunci când vorbim de resursa umană din sistemul sanitar. Pe lângă creșterea veniturilor acestei categorii, trebuie asigurate condiții de confort profesional care să facă eficientă activitatea medicală, iar acesta din urmă este esențială pentru a menține în țară profesioniștii sistemului”, a declarat ministrul Sănătății în cadrul reuniunii.

În a doua parte a panelului, Alexandru Rafila a prezentat măsurile pe care Guvernul României le-a luat pentru accesul neîngrădit la servicii de sănătate al refugiaților din Ucraina și eforturile pe care Ministerul Sănătății le face pentru controlul tuberculozei, HIV și al bolilor prevenibile prin vaccinare în rândul acestora. Ministrul a reafirmat solidaritatea României cu victimele războiului din această țară. 

Alexandru Rafila Reuniune la nivel inalt OMS (1)

Asistență umanitară pentru refugiații din Ucraina

Guvernul României este direct implicat în furnizarea de ajutoare autorităților și cetățenilor ucrainieni și a pus la dispoziție platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, prin care ofertele de asistență umanitară în care sunt centralizate și direcționate rapid către beneficiari, se arată în același comunicat.

Cetăţenii ucraineni care ajung pe teritoriul României au același drepturi de a accesa serviciile medicale la fel ca și cetățenii români. România a pus, de asemenea, la dispoziție 3.300 de paturi care pot primi răniți din Ucraina în spitale din toate județele țării.

De asemenea, toți cetățenii ucrainieni care sosesc în România vor beneficia de evaluarea stării de sănătate, de servicii complete de vaccinare și asistență de medicină dentară. 

Rafila: Performanța României în controlul pandemiei este „cel puțin medie” 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe