Newsflash
Știri

Rafila, la reuniunea miniștrilor Sănătății din UE: Acordăm asistență medicală refugiaților

de Dorina Novac - mar. 16 2022
Rafila, la reuniunea miniștrilor Sănătății din UE: Acordăm asistență medicală refugiaților

Alexandru Rafila a participat marți, 15 martie, la reuniunea informală online a Miniștrilor Sănătății din Uniunea Europeană.

Întâlnirea a avut drept obiectiv evaluarea consecințelor sanitare ale războiului din Ucraina și acțiunea coordonată în sprijinul refugiaților și răniților de război.

Alexandru Rafila

„Ministrul român al Sănătății a informat asupra resurselor sanitare puse deja la dispoziție victimelor războiului din Ucraina și a reafirmat decizia de a acorda îngrijiri medicale tuturor refugiaților din Ucraina care au nevoie de acest lucru și se află pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat de presă al MS.

Alexandru Rafila le-a comunicat participanților la întrunire că România acordă asistență medicală necesară, inclusiv bolnavilor cu afecțiuni cronice.

De asemenea, a informat că spitalele din România sunt pregătite pentru a trata pacienții cu HIV și Tuberculoză care vor ajunge în țara noastră.

„A menționat că se află în curs de pregătire punerea în funcțiune a unor centre speciale de vaccinare în zona de frontieră, în care refugiații se vor putea vaccina dacă doresc, astfel încât să se evite posibile focare cu boli care pot fi prevenite prin vaccinare. Ministrul Sănătății din România a reafirmat decizia autorităților române de a acorda tot sprijinul necesar victimelor războiului din Ucraina, arătând că solidaritatea în momente grele este o datorie morală, de la care nu putem abdica”, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe