Crucea Roșie Română a publicat ieri un mesaj amplu, amintind care a fost tema de anul acesta a Zilei Mondiale a SIDA.
În fiecare an, la 1 decembrie, este marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA sau „World AIDS Day”, prin acțiuni menite să arate solidaritatea populaţiei din întreaga lume în lupta împotriva sindromului HIV, în oferirea de suport persoanelor care suferă de această boală şi în comemorarea persoanelor care și-au pierdut viața din această cauză, se arată pe pagina oficială a organizației Crucea Roșie România.
Reprezentanții acesteia subliniază că HIV continuă să fie o problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial, înregistrând până acum aproape 33 de milioane de decese.
„Cu toate acestea, odată cu creșterea accesului la prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și îngrijirea eficientă a HIV, persoanele care au HIV pot duce o viață lungă. Se estimează că 38 milioane de persoane trăiau cu HIV la sfârșitul anului 2019”, potrivit sursei citate.
În 2020, atenția lumii a fost concentrată asupra pandemiei COVID-19, asupra sănătății și asupra modului în care pandemiile afectează viețile și mijloacele de trai.
COVID-19 arată încă o dată, amintesc cei de la Crucea Roșie Română, modul în care sănătatea este interconectată cu alte probleme critice, cum ar fi reducerea inegalității, drepturile omului, egalitatea de gen, protecția socială și creșterea economică. Având în vedere acest lucru, anul acesta tema Zilei Mondiale a SIDA a fost „Solidaritate globală, responsabilitate comună”.
Anul acesta Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie au organizat mai multe evenimente globale și regionale în strânsă colaborare cu ERNA (Rețeaua Europeana a Crucii Roșii și Semilunii Roșii privind HIV / SIDA și TBC), pentru a discuta diferite aspecte ale impactului pandemiei COVID-19 asupra persoanelor care trăiesc cu HIV, mai arată sursa citată.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe