Newsflash
Internaționale

Merck cerere autorizarea în regim de urgență pentru molnupiravir

de L. Budin - oct. 11 2021
Merck cerere autorizarea în regim de urgență pentru molnupiravir

Laboratorul american Merck a depus la Agenția Medicamentului din SUA, FDA, o cerere de autorizare în regim de urgenţă a medicamentului molnupiravir, care reduce riscul de spitalizare și deces la cazurile de COVID-19.

Potrivit unui studiu clinic, medicamentul molnupiravir reduce cu circa 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

molnupiravir

Consecinţele cumplite ale acestei pandemii ne determină să acţionăm cu o urgenţă fără precedent, şi asta au făcut echipele noastre prin depunerea acestei solicitări (de autorizare) a Molnupiravir de către FDA”, a declarat Robert Davis, directorul executiv al Merck, citat într-un comunicat.

Compania Merck a declarat că lucrează cu agenţiile de reglementare din întreaga lume, pentru a obține utilizarea de urgenţă sau autorizaţia de introducere pe piaţă în următoarele luni a pastilei sale anti-COVID.

Pentru cererea de autorizare, Merck se bazează pe un studiu clinic realizat împreună cu partenerul său, Ridgeback Biotherapeutics. Cercetarea a fost realizată în rândul unor pacienţi cu forme uşoare până la moderate de COVID-19 şi cu cel puţin un factor de risc agravant. Toţi pacienţii au primit tratament timp de cinci zile de la primele simptome.

Rata de spitalizare sau de deces la pacienţii care au primit medicamentul a fost de 7,3%, comparativ cu 14,1% în rândul celor care au primit un placebo.

Niciun deces nu a fost reportat în rândul persoanelor tratate cu molnupiravir, comparativ cu opt cazuri în al doilea grup de studiu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe