Newsflash
ACTUALITATE Știri

Medicii independenți vor protesta vineri în Piața Victoriei

de Magdalena Tănăsescu - mai 30 2024
Medicii independenți vor protesta vineri în Piața Victoriei

Medicii independenți din cadrul Ambulatoriului de specialitate din România, aflați în contract cu Casa Națională de Sănătate, vor organiza, vineri, 31 mai a.c., un miting în fața clădirii Guvernului din Piața Victoriei.

Potrivit unui comunicat remis redacției, acțiunea de protest are ca obiectiv creșterea finanțării acestui segment din sectorul medicinii prespitalicești.

„Este vorba de o finanțare obligatorie, astfel încât medicii să își poată continua activitatea în regim gratuit pentru pacienți, marea majoritate fiind cei cu afecțiuni cronice”, se menționează în comunicatul citat.

Medicii independenți vor depune la registratura Guvernului un memoriu adresat prim-ministrului Marcel Ciolacu.

„Domnule Prim Ministru, vă rugăm să vă folosiți atribuțiile și să solicitați Ministerului de Finanțe și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să găsească soluțiile pentru creșterea finanțării ambulatoriului de specialitate astfel încât să putem continua să ne tratăm pacienții. Un pacient tratat în ambulatoriu costă bugetul de cel puțin 3 ori mai puțin decât unul tratat în spital...Pentru pacienții noștri făceți ce este corect! La 1 iulie se va semna un nou act adițional la contractele noastre. Încă nu este prea târziu!”, se arată în memoriul citat.

Mitingul este autorizat în Piața Victoriei pentru 300 persoane. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe