Newsflash
Internaționale

MEDICAMENT NOU pentru infecţia cu SARS-CoV-2

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - aug. 20 2021
MEDICAMENT NOU pentru infecţia cu SARS-CoV-2

Rezultatele unui studiu de fază 2 privind eficienţa unui nou medicament pentru COVID-19, coordonat de o echipă de cercetători din Israel, aduc speranţă pentru viitor.

2Este vorba de medicamentul EXO-CD24 cu administrare inhalatorie, dezvoltat de o echipă de cercetători din Tel Aviv. Faza a doua a studiului s-a desfășurat în Atena, iar 93% dintre cei 88 de pacienţi cu forme severe cărora le-a fost administrat medicamentul au fost externaţi în maximum cinci zile. Niciun pacient nu a fost intubat și nu au fost înregistrate decese. Rezultatele au confirmat datele obţinute în cadrul primei faze, desfășurate în Israel iarna trecută – 29 din 30 de pacienţi cu forme moderate/severe de boală s-au recuperat în câteva zile.
Mecanismul de acţiune al noului medicament presupune ţintirea virusului prin intermediul CD24, astfel conferind moleculei superioritate faţă de administrarea corticosteroizilor, care influenţează și sistemul imun. Molecula nu supresează și nu alterează sistemul imun, ci are un rol important în controlul „furtunii citokinice”.
Prof. dr. Nadir Arber, unul dintre membrii echipei de cercetare, a explicat că scopul testării medicamentului în Atena a fost de a verifica siguranţa acestuia, nefiind înregistrate efecte adverse semnificative. Următoarea fază a studiului va cuprinde și un grup de pacienţi ce vor primi placebo. Rezultatele sunt extrem de optimiste, iar cercetătorii speră ca acest medicament să schimbe total modalitatea de tratament pentru COVID-19.

 


Notă autor:

https://www.timesofisrael.com/88-patients-0-intubated-israeli-precision-covid-drug-wrapping-up-early-trial/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe