Newsflash
Știri

Materiale informative despre cancerele mamare și de piele, pentru pacienți

de Florentina Ionescu - feb. 8 2023
Materiale informative despre cancerele mamare și de piele, pentru pacienți

Asociația OncoPacienților Phoenix a marcat Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului (4 februarie), prin acțiuni ce îndeamnă românii la un prim screening.

Astfel, membrii asociației au distribuit publicului larg peste 2.000 de materiale cu recomandări de autoexaminare în ceea ce privește cancerele mamare și de piele prin regula ABCDE, în cadrul 4FebCancer, o campanie aflată la a cincea ediție. 

Asociația OncoPacientilor  (1)

Al zecelea an de la înființare reprezintă pentru Asociația OncoPacienților PHOENIX încă o oportunitate de a oferi sprijin și acces la educare, screening și informare pacienților oncologici, dar și publicului larg, prin peste 22 de acțiuni programate de echipa coordonată de Ioana Cristea, președinte și fondator al asociației menționate.

Persoanele sunt învățate despre importanța screeningului

Activitățile AOP PHOENIX au început încă din 4 februarie, sub îndemnul de prim screening, dar și în general un îndemn de conștientizare a necesității prevenirii cancerelor, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, marcată în zilele de 4-5-6 februarie, Asociația OncoPacienților PHOENIX a organizat trei acțiuni, dar care reprezentanții săi spun că vor avea continuitate lunară. 

Asociația OncoPacientilor  (2)

Acțiunile s-au desfășurat în parteneriat cu Casa de Cultură „Friedrich Schiller” București, sub îndemnul de prim screening.

Concret, în cadrul acestor acțiuni au fost oferite publicului larg peste 2.000 de materiale cu recomandări și tehnici de autoexaminări ale cancerelor mamare și de piele prin regula ABCDE.

De asemenea, distribuirea materialelor informative va continua zilele acestea în diverse licee din București, cu încă 1.000 de materiale destinate pentru familiile elevilor. Acțiunile, la care au participat șapte voluntari, au fost parte a campaniei 4FebCancer, aflată la a cincea ediție.

Screeningul se face și în familie

Ioana Cristea, în calitate de președinte și fondator al Asociației OncoPacienților PHOENIX, dar și în calitate de pacient grav oncologic, a atras mult interesul publicului prin puterea exemplului:

„Mă bucur că am trezit interesul publicului larg asupra primului screening la îndemnă, efectuat în familie, după oferirea acestor materiale cu tehnici de autoexaminare a sânilor și a pielii, dar și alte recomandări ale medicilor”.

Asociația OncoPacientilor  (3)

Aceasta a mai precizat:

„De asemenea în 2023, al zecelea an de la înființare, vom intensifica aceste acțiuni și ne dorim ca, în urma desfășurării lor, să constatăm o scădere importată atât a deceselor, cât și a îmbolnăvirilor de cancer. Cum știm, în 2022 în România s-au înregistrat aproximativ 51.000 de decese, [țara noastră] aflându-se pe primele locuri în Uniunea Europeană”.

Suport pentru pacienți

Asociația OncoPacienților PHOENIX asigură, anual, servicii de suport și de navigare pentru peste 50 de pacienți oncologici, fie că este vorba despre consiliere juridică sau medicală, sprijin emoțional sau informațional, prin call center sau e-mail.

În plus, continuă și dezvoltă în 2023 activitățile desfășurate în anii anteriori, precum și activitatea de lobby privind Asigurarea acordării certificatului de handicap tuturor oncopacienților, cu propuneri de îmbunătățiri ale legii 448/2006 la Autoritatea Națională a Persoanelor cu Dizabilități.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe