Newsflash
Internaționale

Măștile textile, inferioare celor medicale

de Dr. Alina SIMACHE - ian. 22 2021
Măștile textile, inferioare celor medicale

Măștile textile nu sunt la fel de eficiente ca cele medicale în prevenţia transmiterii SARS-CoV-2 în context clinic, conform rezultatelor unui studiu de tip review publicat în Annals of Family Medicine.

Totuși, autorii studiului precizează că și măștile textile oferă un anumit grad de protecţie, putând fi utilizate în cazul deficitului de PPE, în special în asociere cu alte măsuri suplimentare, precum purtarea vizierelor.

image-from-rawpixel-id-2316277-jpeg

„Recomandăm schimbarea frecventă a măștilor textile pentru a reduce riscul de retenţie a umidităţii și spălarea în conformitate cu standardele spitalelor pentru a reduce riscul de curăţare ineficientă”, susţine Ariel Kiyomi Daoud, cercetător în cadrul Universităţii din Colorado,
Denver, Aurora, în calitate de autor al studiului.

 


Notă autor:

Bibliografie

Cloth Masks Provide Inferior Protection vs Medical Masks, Suggests Evidence Review -Medscape-Jan12, 2021
Daoud, A., Hall, J., Petrick, H., Strong, A., & Piggott, C. (2021, January 01). The Potential for Cloth Masks to Protect Health Care Clinicians From SARS-CoV-2: A Rapid Review. Retrieved January 18, 2021, from https://www.annfammed.org/content/19/1/55

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe