Newsflash
Internaționale

Marea Britanie, mai călduroasă decât Grecia sau Spania

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - iul. 15 2022
Marea Britanie, mai călduroasă decât Grecia sau Spania

Autorităţile britanice au emis, săptămâna aceasta, prima alertă de temperaturi extreme din 2022, după ce în anumite regiuni din Marea Britanie termometrele au arătat peste 30 de grade Celsius.

image-from-rawpixel-id-3337545-jpegValorile au fost mai mari decât cele înregistrate în această perioadă în Los Angeles, Marbella (Spania) sau Santorini (Grecia), informează BBC.
Săptămână trecută, în Irlanda de Nord a fost înregistrată cea mai călduroasă zi a anului 2022 de până acum, temperaturile atingând pragul de 23,5 grade Celsius.

La nivel mondial, s-a înregistrat deja o creștere, per total, a temperaturilor cu 1,1 grade Celsius, odată cu începerea erei industriale (de la jumătatea secolului XVIII), iar temperaturile vor continua să crească dacă nu vor fi luate măsuri pentru a stopa emisiile periculoase, comentează jurnaliștii de la BBC. În anul 2020, în Anglia au fost înregistrate 2.500 de decese cauzate de temperaturi extreme.

Citiți și: Preșcolarii au nevoie de minimum zece ore de somn

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe