Newsflash
ACTUALITATE Știri

Lucrările la Banca de ţesut de la Spitalul Colentina s-ar putea încheia până la sfârșitul anului

de Magdalena Tănăsescu - feb. 28 2024
Lucrările la Banca de ţesut de la Spitalul Colentina s-ar putea încheia până la sfârșitul anului

Este foarte posibil ca lucrările la Banca de ţesut de la Spitalul Colentina să se încheie până la sfârșitul anului, afirmă primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Potrivit edilului, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a lansat, în octombrie 2022, o licitaţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor aferente unei bănci de ţesuturi la Spitalul Clinic Colentina.

 

„Am început lucrările la Banca de ţesut din interiorul Spitalului Colentina, un proiect extrem de important pentru tot sistemul medical din România. Existenţa acestei bănci înseamnă o creştere a capacităţii de stocare şi de prelucrare pentru mai multe specialităţi. Toate ţesuturile care pot fi prelevate - os, tendon, cornee, piele, vor fi aduse şi depozitate aici, urmând a fi folosite de medici. Totodată, va exista şi o maşină de transport. Sunt optimist că spre finalul acestui an vom avea încheiată întreaga construcţie, astfel încât de la începutul anului viitor să începem echiparea ei”, a afirmat Nicușor Dan, citat de Agerpres

Coordonatorul Băncii de Ţesut Colentina, medicul Andrei Nica, susține că există deja specialişti în ţară care au participat la specializări în Spania pentru transplantul de menisc.


„Încercăm să îi ajutăm pe colegii care ştiu şi fac partea de transplant musculo-scheletal, dar fiind o bancă de multiţesut pe care vrem să o dezvoltăm, trebuie să pornim şi cu transplantul de cornee, să pornim cu transplantul de valvă cardiacă, pe care domnul profesor Horaţiu Suciu, aici, la Târgu Mureş, de abia o aşteaptă, şi nu numai. Plus gândim şi partea de transplant de tubulatură vasculară necesară de altfel în situaţii de urgenţă. Aici trebuie să mai gândim cum dezvoltăm mai departe, deocamdată să apară această bancă de multiţesut şi după aceea ne gândim cum putem dezvolta şi ajuta celelalte centre”, a spus dr. Andrei Nica. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe