Newsflash
Știri

Lucrările de reparaţii capitale la SJU Deva, finalizate după 14 ani

de Dorina Novac - mar. 10 2023
Lucrările de reparaţii capitale la SJU Deva, finalizate după 14 ani

Lucrările de reparaţii capitale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva s-au încheiat.

Joi, 9 martie, a avut loc recepția finală a lucrărilor de reparații capitale executate la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Deva. Acestea au fost realizate în baza unei finanţări de peste 100 de milioane de lei, asigurată de Ministerul Sănătăţii.

Pediatrie Deva

„Lucrările au început în anul 2009, iar valoarea proiectului finanțat de Ministerul Sănătății depășește 100 de milioane de lei. Este proiectul din domeniul sănătății cu cea mai mare alocare de fonduri în județul Hunedoara, de-a lungul anilor fiind executate ample lucrări de reparații, reabilitări, extinderi de spații și chiar construcții noi”, se arată într-un comunicat.

Au fost modernizate toate secțiile, blocul alimentar, spălătoria și spațiile administrative. Inițiativa acestui demers a aparținut președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, și medicului Ioan Demeter.

Citește și: Compartiment special pentru pacienții cardiaci în stare critică, la SJU Deva

La întâlnirea convocată de Laurențiu Nistor au fost prezenți alături de membrii comisiei de recepție, conducerea SJU Deva, reprezentanții DSP Hunedoara, ai ISU Hunedoara, ai constructorului, dirigintele de șantier, șefi de secții, medici și personal medical.

„Ne aflăm în cea mai frumoasă secție și cea mai veselă, secția de Pediatrie. (...) am realizat această secție nouă în care ne aflăm astăzi, cu extinderi, cu mobilier nou, cu tot ceea ce vedeți aici pentru ca micuții pacienți să nu simtă povara tratamentelor. Tot mobilierul este nou și cred că așa este normal să fie într-o secție nouă de pediatrie”, a spus Laurențiu Nistor.

De altfel, pereții secției de Pediatrie a SJU Deva au fost „îmbrăcați” cu desene realizate de un grup de elevi ai Liceului de Muzică și Arte Plastice „Sigismund Toduță” din Deva, făcând astfel spațiile mult mai primitoare.

„Între secțiile finalizate recent se numără și Cardiologia unde, pe lângă lucrările prevăzute în programul de reparații capitale, Consiliul Județean Hunedoara a investit aproape 1 milion de lei în amenajarea unei unități de supraveghere și tratament a pacienților cardiaci critici, cu alte cuvinte o secție de terapie intensivă. Aici, pe lângă amenajarea secției la cele mai ridicate standarde, SJU Deva a fost dotat cu un angiograf de ultimă generație”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe