Newsflash
Știri

Linie telefonică gratuită pentru servicii medicale, pusă la dispoziția refugiaților

de Dorina Novac - mar. 17 2022
Linie telefonică gratuită pentru servicii medicale, pusă la dispoziția refugiaților

Asociația Zi de Bine în parteneriat cu Telios Care, compania ce furnizează servicii medicale de telemedicină, deschid o linie telefonică gratuită pentru refugiații din Ucraina.

Persoanele interesate vor avea acces la consultații medicale direct prin telefon, în limba ucraineană, atât pentru servicii de medicină generală cât și de pediatrie.

linie telefonica

Numărul de telefon 0040 373787805 cu acoperire națională este gratuit și disponibil 24/7.

Potrivit Poliției de Frontieră Române, de la izbucnirea războiului și până în prezent, în România au sosit aproximativ 400.000 de refugiați din Ucraina. Aproximativ 305.000 de persoane au plecat deja către alte țări, în timp ce 95.000 de persoane au rămas pe teritoriul României, se arată într-un comunicat de presă.

Citește și: O clinică dentară din București angajează ucraineni și oferă tratamente gratuite

„Nu ne putem imagina ce este în sufletul oamenilor care fug pentru a-și salva viața și care sunt nevoiți să își lase în urmă tații, frații, soții și ceilalți membri ai familiei. Însă putem înțelege că acum este momentul, din nou, să ajutăm. De această dată printr-un serviciu personalizat de telemedicină, care să le ofere informațiile medicale de care au nevoie, în limba pe care o vorbesc”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

La doi ani de la lansarea campaniei #scutpentruspitale, Asociația Zi de Bine a ridicat #SCUTpentruUCRAINA în contextul în care la toate punctele de trecere a frontierei dintre România și Ucraina se află mii de oameni care încearcă să supraviețuiască și să ajungă împreună cu familiile lor într-un loc sigur.

În acest context, Asociația Zi de Bine a demarat mai multe proiecte cu scopul de a fi alături de cei care au nevoie de sprijin. La începutul lunii martie, împreună cu partenerii și donatorii săi, a trimis de ambele părți ale graniței aproape 100 de tone de produse – alimente, medicamente, pături, produse de igienă etc.

În prezent, Asociația Zi de Bine amenajează într-unul dintre centrele de tranzit de la Iași, locuri de joacă pentru copii și spații de recreere pentru mame, în timp ce la București, pe 1 aprilie, va deschide porțile Centrului Comunitar Zi de BINE, dedicat comunității ucrainene.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe