Newsflash
ACTUALITATE Știri

Lege promulgată: bolnavii din România au dreptul la medicină personalizată

de Florentina Ionescu - mai 25 2023
Lege promulgată: bolnavii din România au dreptul la medicină personalizată

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea prin care li se acordă bolnavilor din România dreptul la medicină personalizată.

„Legea pe care am inițiat-o ar trebui să-i ajute în mod deosebit pe sutele de mii de români care suferă de boli rare, a scris senatorul Nicoleta Pauliuc pe pagina sa oficială de Facebook

Reamintim că Nicoleta Pauliuc este și președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat. 

Ea a mai spus, referitor la bolile rare, că:

„ar trebui să avem mai multe programe de screening şi scheme de analize mai largi pentru pacienţi, dar şi adoptarea mai rapidă a noilor tehnologii şi a moleculelor intrate în circuitul spitalicesc european”. 

Legea care tocmai a fost promulgată este compatibilă cu Strategia Naţională de Sănătate a României pentru perioada 2022-2030,  a adăugat președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat. 

Tot  Nicoleta Pauliuc a subliniat că Strategia Naţională de Sănătate a României prevede creșterea accesului la servicii personalizate de prevenție pentru principalele cauze de mortalitate și dizabilitate, dar şi includerea în pachetul de servicii de bază a testelor diagnostic și dispozitivelor medicale asociate cu noile terapii medicamentoase cu decizie de intrare în Lista medicamentelor compensate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe