Newsflash
Internaționale

Israelul vrea să introducă vaccinarea anti-COVID cu a patra doză

de Dorina Novac - dec. 16 2021
Israelul vrea să introducă vaccinarea anti-COVID cu a patra doză

Sheba Medical Center, cel mai mare din Israel, va realiza teste pentru a măsura eficienţa unei a patra doze de vaccin anti-COVID, în timp ce ţara dezbate posibilitatea lansării unei campanii de vaccinare cu o nouă doză ce coincide cu o stagnare a vaccinării în rândul anumitor grupuri.

Experimentul se va desfăşura pe un grup de o sută de membri ai personalului medical ai centrului, care vor fi monitorizaţi pentru a vedea dacă cea de-a 4-a doză creşte nivelul anticorpilor lor, a declarat un purtător de cuvânt a centrului, scrie Agerpres.

a patra doza

Majoritatea participanţilor la acest studiu – ce urmează să primească aprobarea Ministerului Sănătăţii – au mai participat la experimente de acest tip realizate în cadrul Sheba.

„Săptămâna aceasta, autorităţile s-au reunit pentru a discuta opţiunea administrării celei de-a 4-a doze de vaccin în ianuarie, în faţa situaţiei create de noua variantă Omicron, în condiţiile în care peste 4,1 milioane de israelieni s-au vaccinat deja cu cea de-a treia doză, într-o ţară ce numără în total 9,3 milioane de locuitori”, transmite sursa citată.

Totuşi vaccinarea cu doza booster pare să fi intrat în impas: peste un milion de persoane eligibile au ales să nu se mai vaccineze, notează ziarul local Haaretz, potrivit căruia aceşti cetăţeni nu pot fi consideraţi „antivaccinişti”, considerând că vaccinarea cu două doze este suficientă şi nu mai au nevoie de o a treia doză.

Această situaţie este determinată de factori, precum eficienţa scăzută a vaccinurilor, necesitatea administrării unei doze de întărire în faţa noilor variante şi scăderea încrederii populaţiei în vaccinurile anti-COVID.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe