Newsflash
Interviuri

VIDEO: Dr. Bogdan Tănase, despre planurile pentru IOB

de Dorina Novac - iun. 9 2022
VIDEO: Dr. Bogdan Tănase, despre planurile pentru IOB

Protocoalele de diagnostic și de tratament ale pacienților oncologici ar trebui standardizate, afirmă dr. Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic București.

Protocoalele de diagnostic și de tratament ale pacienților oncologici ar trebui standardizate, afirmă dr. Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic București.

 

„Și când spun asta, mă refer, în primul rând, la o urmărire a calității actului medical. O urmărire a rezultatelor care trebuie să se facă prin edificarea unui registru național de cancer, pe care în momentul acesta, din păcate, nu-l avem funcțional la nivelul țării”, a declarat, într-un interviu pentru Viața Medicală, dr. Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” (IOB).

Managerul IOB a menționat că una dintre provocările cu care se confruntă este creșterea permanentă a nivelului serviciilor din institut.

VIDEO: Zilele Medicale și Științifice ale IOB

Dr. Bogdan Tanase
Dr. Bogdan Tănase

„Cea mai mare provocare este că trebuie să accesăm această șansă, care este reprezentată de programul european de cancer, The Europe's Beating Cancer Plan (EBCP), care pentru România, dar și pentru instituția noastră, poate reprezenta o sursă importantă de finanțare și o șansă mare de dezvoltare. În acest sens, trebuie să dezvoltăm parteneriate cu alte instituții de profil similare, din afară, din Europa. Este un lucru care, până acum, din păcate, nu a fost făcut”, a adăugat dr. Bogdan Tănase.

Medicul a subliniat că și-a stabilit mai multe obiective pentru IOB, în perioada următoare – obiective de dezvoltare, în primul rând, însă toate se bazează pe accesarea acestor fonduri europene și pe parteneriate cu actori din afară.

„În acest sens, trebuie să menționez dotarea Institutului cu un PET-CT cuplat cu un ciclotron care desfășoară atât activitate de diagnostic, cât și activitate de cercetare pentru pacienții oncologici. Dezvoltarea unui program de chirurgie minim invazivă, edificarea unei unități de excelență în radioterapie care să cuprindă servicii noi, cum ar fi cyberknife sau stereotaxie, care în momentul acesta nu sunt disponibile în cadrul Institutului și, din păcate, sunt disponibile în puține centre din România”, a explicat managerul IOB.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe