Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Interpretarea investigaţiilor imagistice cu ajutorul AI

de Dr. Diana Andronache - oct. 8 2021
Interpretarea investigaţiilor imagistice cu ajutorul AI

Un nou grup de cercetători propun o soluţie inovativă menită să scurteze durata de interpretare a radiografiilor utilizând inteligenţa artificială (AI).

p2

        Interpretarea rapidă și corectă a imaginilor radiologice sau a altor investigaţii medicale poate fi fundamentală pentru sănătatea pacientului, iar în anumite situaţii îi poate salva viaţa. Un grup de cercetători propun o soluţie inovativă menită să scurteze durata de interpretare a radiografiilor utilizând inteligenţa artificială (AI). Astfel, pe baza teoriei informaţiei și cu ajutorul algoritmilor de învăţare automată a fost dezvoltată o tehnologie care poate oferi rezultate semnificative din punct de vedere clinic, cu aplicabilitate în practica medicală.

        Reţeaua neuronală care stă la baza conceptului utilizează date imagistice și date preluate din interpretarea scrisă efectuată de medici, și integrează cele două seturi de date în mod coordonat pentru a obţine o abordare eficientă, oferind rezultate precise.

 


Notă autor:

https://techxplore.com/news/2021-09-ai-medical-images.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe