Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinul anti-COVID de la Pfizer și BioNTech, aprobat pentru a fi folosit în UK

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 2 decembrie 2020, ora 11:40

Presa străină scrie deja că un vaccin dezvoltat de compania Pfizer în colaborare cu BioNTech a fost aprobat pentru utilizare în Marea Britanie. Acest moment istoric deschide calea către imunizarea în masă, iar primele doze vor sosi în UK în zilele următoare.

Potrivit theguardian.com, UK a devenit prima țară vestică ce va oferi licența unui vaccin împotriva COVID-19, deschizând astfel calea către imunizarea în masă. Sursa citată scrie că vaccinarea cu produsul Pfizer/ BioNTech va începe săptămâna viitoare la categoriile de vârstă cu cel mai mare risc. 

vaccinare_1

Vaccinul a primit aprobarea utilizării de urgență de la MHRA sau Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Asistenței Medicale, mai scrie sursa citată, înaintea deciziilor luate de SUA și Europa.

MHRA a primit puterea de a proba vaccinul de la guvernul britanic, sub reglementări speciale, înainte de 1 ianuarie, când va deveni pe deplin responsabilă pentru autorizarea medicamentelor în UK după Brexit.

Primele doze de vaccin vor sosi în zilele următoare, a anunțat compania care produce vaccinul. UK a cumpărat 40 de milioane de doze de vaccin, despre care s-a arătat că are o eficacitate de 95% în studiile clinice finale. Matt Hancock, secretarul de stat în Sănătate, din UK, a declarat că primele doze de vaccin vor fi eliberate către categoriile cele mai vulnerabile ale populației. UK va avea 800.000 de doze de vaccin disponibile săptămâna viitoare, a mai spus acesta.

Etichete: vaccin covid-19 vaccin coronavirus vaccin pfizer pfizer biontech vaccinare anti covid-19 marea britanie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.