Newsflash
Internaționale

Vaccin AstraZeneca: OMS solicită date din afara Europei

de L. Budin - apr. 23 2021
Vaccin AstraZeneca: OMS solicită date din afara Europei

Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii spun că este necesară colectarea mai multor date despre incidenţa cheagurilor de sânge la persoanele care au primit, în afara Europei, vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca.

Grupul Consultativ Strategic de Experţi în Imunizare (SAGE) al OMS a reformulat recomandările sale de precauţie în ceea ce priveşte utilizarea vaccinului AstraZeneca, ţinând cont de datele despre tulburările de coagulare apărute în Europa, informează AFP, preluată de Agerpres.

OMS continuă să susţină concluzia potrivit căreia beneficiile acestor vaccinuri sunt mai mari decât riscurile”, a subliniat organizaţia, într-un comunicat.

vaccinare-oms

Recomandările SAGE au fost actualizate cu ajutorul noilor date, obținute în urma campaniilor de vaccinare în curs de desfăşurare. Vaccinul AstraZeneca este utilizat în 157 de teritorii, potrivit AFP.

Cele mai multe cazuri de cheaguri sangvine au fost semnalate în Marea Britanie şi în Uniunea Europeană, în timp ce „foarte puţine” au fost raportate în alte ţări, notează specialiştii SAGE.

O estimare a riscului în afara Europei necesită colectarea mai multor date şi analiza lor”, arată specialiștii.

Dozele AstraZeneca sunt majoritare în lotul COVAX - inițiativa globală care dorește să ofere acces echitabil la vaccinurile anti-COVID. Peste 40,5 milioane de doze de vaccin AstraZeneca au fost expediate până acum, în cadrul programului COVAX.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe