Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

UK: simptome noi atribuite infecţiei cu SARS-CoV-2

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 8 aprilie 2022

Agenţia de Securitate Sanitară din Marea Britanie a actualizat lista simptomelor cauzate de COVID-19, incluzând aici disfagia, mialgiile și diareea.

image-from-rawpixel-id-4031778-jpegModificarea vine după doi ani de pandemie și la câteva zile după ce testarea gratuită pentru SARS-CoV-2 a luat sfârșit. Planul „viaţa cu
COVID” („living with COVID”) al guvernului britanic presupune că testarea gratuită va fi disponibilă doar unor grupuri selectate, inclusiv persoanelor cu sistem imun slăbit, persoanelor internate în spital și cadrelor medicale.

National Health Service (NHS), serviciul public de sănătate britanic, atrage atenţia că multe dintre noile simptome atribuibile COVID-19 sunt similare cu cele din răceală sau gripă. Anterior acestei modificări, lista simptomelor includea în Marea Britanie febră, tuse nou apărută, continuă, pierderea mirosului și a gustului.

Cele nouă simptome adăugate acum sunt: dispnee, fatigabilitate/extenuare, mialgii, cefalee, disfagie, rinoree sau nas înfundat, inapetenţă, diaree, alterarea stării generale. Alte state, precum și Organizaţia Mondială a Sănătăţii folosesc de multă vreme o listă extinsă a simptomelor.

Marea Britanie a înregistrat aproape 70.000 de cazuri noi de COVID-19 la 3 aprilie și aproape 456.000 de cazuri noi în intervalul 28 martie - 4 aprilie. Autorităţile recomandă cetăţenilor să rămână la domiciliu și să evite contactele cu alte persoane doar dacă prezintă simptome de COVID, inclusiv febră.

Citiți și: SUA: crește numărul cazurilor de infecţii cu Norovirus

https://www.bbc.com/news/health-60982070
https://coronavirus.data.gov.uk/
https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer

Etichete: simptome covid diaree raceala gripa

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.